Jakub Hlaváč
25. listopadu 2012 • 07:01

VIDEO: Takhle se rodí hvězda! Talent Hertl piluje střelbu na zahradě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vztekal se a střílel další hodinu. Na branku u dědy na zahradě slávistický hokejový talent Tomáš Hertl vypálil tisíce ran, spolu s bratrem Jaroslavem tu pořád soutěží. O kydání hnoje, zmrzlinu nebo jen tak. O výhru. Podívejte, jak trénuje jeden z největších českých talentů.



V extralize se na něj vyplatí chodit, vždycky něco předvede. V devatenácti letech si umí pohrát se zkušenějšími soupeři, velice těžko mu berou puk. Útočník Tomáš Hertl samozřejmě ještě musí hodně věcí vypilovat, ale koukat na jeho hru je zábava. To platí zápas co zápas.

V obsáhlém rozhovoru, který vychází v nedělním Sportu, vypráví o tom, jak mu stejně jako Jaromíru Jágrovi pomáhala k získání síly práce v hospodářství, jak piloval své hokejové dovednosti na rybníce v Šeberově.

Ve videu vám představuje zahradu u domu svého dědy. Právě tady se cvičil ve střelbě, soutěžil se starším bratrem Jaroslavem, který momentálně hraje za Beroun. Když mladší ze sourozenců prohrával, prý házel hokejkou. Naštěstí ji vždy zase sebral. I díky tomu v něm má Česko velkou naději pro budoucnost.

Takhle trénují bratři Hertlové. Hokejová hvězdička nepotřebuje žádné hvězdné zázemí...
Video se připravuje ...

A jak to měl Jaromír Jágr?

„…Táta mi svařil branku podle přesných hokejových rozměrů a z tenisových kurtů natahal staré sítě, aby ji vypletl. Postavil ji na zahradu, na zeď pověsil staré plachty, aby to nelítalo pryč a puk neotloukal omítku a sehnal také deku, z níž jsem střílel. Byla z umělé hmoty velikosti 3 krát 1,7 metru a puk po ní pěkně klouzal. Kanonáda mohla začít…“
Úryvek z knihy Jaromíra Jágra – Z Kladna do Ameriky

Tomáš Hertl spolu s bratrem Jaroslavem pořád soutěží ve střelbě na zahradní branku
Tomáš Hertl spolu s bratrem Jaroslavem pořád soutěží ve střelbě na zahradní branku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud