Zdeněk Janda
22. dubna 2015 • 04:30

Kouč Růžička PROMLUVIL! Co řekl o kauze, která hýbe hokejem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ | Kouč Vladimír Růžička se poprvé veřejně vyjádřil ke kauze, která před světovým šampionátem hýbe hokejovým děním. A v rozhovoru pro Sport přiznal, jak ho mrzí, co třaskavá aféra způsobila. „Moc mě mrzí moje nedůslednost a to, že se to právě před mistrovstvím takhle rozjelo,“ řekl po úterním srazu národního týmu ve Znojmě.



Narovinu přiznal, že ho to strašně mrzí. V době, kdy Česko žije hokejem, se řešily problémy, do nichž se dostal po nevyjasněném převzetí peněz od otce jednoho ze slávistických mladíků.

„Ale vím jistě, že udělám maximum, abychom s týmem na mistrovství udělali úspěch. To je teď pro mě jasná priorita,“ uvedl Růžička , jenž se ale v souvislosti s vyšetřovaným případem nechtěl bavit o podrobnostech.

Proto jen vyjádřil lítost nad tím, že se aféra dotkla celého českého hokeje. Mrzí ho rovněž to, že to hodilo špatné světlo nejen na něj, ale i na jeho nejbližší. A připustil, že je mu z toho všeho smutno.

„Velice silně se jich to dotknulo. I to je věc, která mě mrzí,“ dodal trenér na adresu svých nejbližších s tím, že se nechce veřejně pouštět do rozkrývání kauzy.

„Každopádně doufám, že se to co nejdříve všechno vyřeší a ukáže se, že jsem se ničeho nezákonného nedopustil. To je to hlavní, co mě v této souvislosti zajímá. Více se k tomu nechci vyjadřovat, nezlobte se. O dalších krocích bude pochopitelně veřejnost informovat můj právní zástupce,“ řekl Sportu kouč, jenž národní tým už v minulosti dovedl ke dvěma titulům (v letech 2005 a 2010).

Nikdy ale před šampionátem nebyl pod takovým tlakem...

Kompletní rozhovor s Vladimírem Růžičkou čtěte ve středečním deníku Sport! Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE »

Ve středečním deníku Sport čtěte vše o vypjaté finálové sérii i rozhovor s Vladimírem Růžičkem o jeho kauze... Ve středečním deníku Sport čtěte vše o vypjaté finálové sérii i rozhovor s Vladimírem Růžičkem o jeho kauze...Foto Archiv Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud