30. května 2016 • 21:45

Chtěl být Dominátor! Furchovi se splnil sen a setkal se s Haškem

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když ho šel v sedmi letech po Naganu vítat v tričku s nápisem „Budu Dominátor“, ještě netušil, že i on odstartuje úspěšnou gólmanskou kariéru. 26letý Dominik Furch k legendárnímu Dominikovi Haškovi vzhlížel, teď se s ním setkal! A to díky deníku Sport. „Je vidět, že sny se někdy splní,“ pousmál se reprezentační brankář, který zazářil na posledním mistrovství světa. A za výkony uslyšel velkou pochvalu.



Podal mu ruku. „Ahoj, gólmane!“ Olympijský šampion z Nagana a možná nejlepší brankář všech dob takhle přivítal Dominika Furcha , který si jako sedmiletý klučina oblékl tričko s nápisem „Jsem Dominik, budu Dominátor !“ a šel hokejového Boha pozdravit k prezidentovi Václavu Havlovi po příletu z bájné olympiády.

„Určitě je to hodně příjemný. Je to hezký a těší mě, jestli i tohle byla jedna z motivací, proč se z Dominika stal výborný gólman,“ reagoval Hašek při osobním setkání. Když viděl sedmiletého klučinu na fotografii, pousmál se.

„Je to teď trochu legrační, ale i tyhle příběhy jsou na sportu krásné,“ dodal 51letý někdejší brankář v obsáhlém dvojrozhovoru pro deník Sport. Od Furcha uslyšel několik komplimentů, stejně jako hokejový národ u televize hltal jeho neuvěřitelné zákroky na bájné olympiádě.

Chtěl být Dominátor! Furchovi se splnil sen a opravdu se s Haškem setkal
Video se připravuje ...

Hašek zase ocenil způsob, jakým gólman Omsku chytal na šampionátu v Moskvě. „Dostat dva góly ze hry při čtyřech zápasech, to je fantastické. Samozřejmě musím pochválit i obranu, hodně mu pomáhala. Ale to nic nemění na tom, že Dominik chytal výborně,“ reagoval Hašek, jenž celkem šestkrát získal Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana v NHL.

Furchovi pochopitelně nezapomněl ani podepsat fotografii, na níž je tričko zobrazené. „Tak si to podepíšeme navzájem, ne? Taky mi to podepiš,“ vyzval s úsměvem reprezentačního gólmana. Za odměnu dostal Furch i několik plechovek nápoje, který Hašek vyvinul.

Téma rozhovoru ale zůstalo hokejové… Více se dozvíte v úterním Sportu!

Obsáhlý dvojrozhovor čtěte v úterním vydání deníku Sport!

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud