Květoslav Šimek
6. července 2016 • 12:28

Hokejisté si zašvihají pálkami. Šetřit je nebudeme, hlásí baseballisté

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pekelném týdnu ve Zlatých Horách si hokejisté Vítkovic odlehčí letní dřinu exhibičním utkání v baseballu. Přijali výzvu ostravských Arrows, třetího nejlepšího týmu právě končící základní části extraligy. Exhibiční baseballový duel mezi Arrows Ostrava a hokejisty Vítkovic se hraje ve čtvrtek od 17 hodin v Arrows parku v Ostravě-Porubě. Vstup je zdarma.



"Kluci vzpomínali na minulý zápas, že to byla úžasná zábava a zpestření přípravy," říká za vítkovické hokejisty Rostislav Olesz . "Moc se těšíme i letos. Navíc už víme, do čeho jdeme, tak věřím, že kluky z Arrows pořádně potrápíme."

Hokejisté si baseball proti Arrows poprvé zahráli před pěti lety. A přestože tehdy svůj tým s díky odmítli posílit o specialisty z baseballových řad, soupeře překvapili. Nad Arrows, kteří do sestavy naopak nasadili i juniory a kadety, vyhráli 19:7. Pamětníky bitvy už jsou v aktuálním kádru pouze Petr Kolouch a Roman Szturc. Další borci (Ovčačík, Sedlák, Strapáč, J. a T. Káňové, Šedivý, Šindelář, Burger) už sice ve vítkovickém týmu nejsou, ale jejich následovníci jsou nažhavení. Na předběžné soupisce pro exhibici mají hokejisté přes dvacet hráčů!

„Za nás můžu slíbit, že kluky z Vítkovic šetřit nebudeme," hlásí bojovně Boris Bokaj, hrající trenér a nadhazovač Arrows. "Uděláme vše pro to, aby se fanoušci především výborně bavili. Arrows park je přizpůsoben, aby se zde bavily celé rodiny, takže věřím, že tímto utkáním všem zpříjemníme čtvrteční odpoledne."

Vítkovický generální manažer a trenér Jakub Petr věří, že si baseballové exhibiční utkání nenechají ujít ani hokejoví fandové. "Ostrava je sportovní město a my jsme jeho součástí," říká Petr. "Exhibice extraligových hokejistů a extraligových baseballistů bude skvělou oslavou ostravského sportu. My ve Vítkovicích se na ni velice těšíme a věříme, že nás přijdou povzbudit i naši skvělí fanoušci a celé sportovní odpoledne si s námi užijí.“

Kromě exhibičního duelu bude přichystán i bohatý doprovodný program pro celé rodiny. „Chybět samozřejmě nebude autogramiáda obou týmů, která začne v sedm hodin večer," přibližuje prezident baseballového klubu Radim Kepák. "Připravené jsou i soutěže pro malé i velké, kdy si budou moci vyzkoušet baseballové odpaly, rychlost svého nadhozu nebo přesnost střelby s hokejkou."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud