Jaroslav Kalina
Premium
12. září 2021 • 11:02

Slafkovský (17) o skvělém roce: Žiju si svůj sen. Co řekl o srovnání s Jágrem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když stále není plnoletý a na helmě pořád nosí košík, už stihl zažít věci, o kterých by se mnohým ani nezdálo. Pro útočníka Juraje Slafkovského (17) je poslední rok obzvláště nabitý. Klenot slovenského hokeje startoval na mistrovství světa dvacítek, seniorů v Rize a dokonce i v olympijské kvalifikaci. Nyní si rodák z Košic, který bývá přirovnáván k Jaromíru Jágrovi, dal za cíl usadit se v áčku TPS Turku. A co Hry v Pekingu? „Splnitelný sen!“ řekl talent v rozhovoru pro iSport Premium.



Kdyby vám někdo řekl, že tomu hráči s mřížkou před obličejem je sedmnáct let, nevěřili byste. Juraj Slafkovský je již na začátku své kariéry statný chlap. Se svými 192 centimetry a 102 kily se nadaný forvard, který by měl v příštím draftu NHL mířit vysoko, představil v rámci Ligy mistrů na hřišti Sparty, proti níž si ve svém druhém utkání za seniory připsal asistenci. Do Turku se vracel s porážkou (2:3), bitvu s extraligovým gigantem ovšem vnímal jako cennou zkušenost.

Z Prahy tedy i po prohře odjíždíte pozitivně naladěn?
„Užil jsem si to. Velkým plusem bylo i to, že jsme hráli v Praze. Nastoupil jsem proti chlapům, které bych podle jména měl poznat. Mrzí mě, že jsme se Spartou nevyhráli, ale věřím, že směrem k sezoně se to změní. Je to i skvělá příprava před sezonou. Zjistili jsme, jak jsou na tom ostatní týmy v Evropě, a že musíme ještě hodně co zlepšovat.“

A jak si podle vás stojí Sparta?
„Je to ohromně zkušený tým. Jsou tam hráči, kteří ještě nedávno hráli v NHL. Myslím si, že zahrát si proti nim byl pro náš mladý tým ohromná zkušenost. Věřím, že si ze zápasů se Spartou něco odneseme.“

Všiml jsem si, že jste se zdravil s obráncem Milanem Jurčinou. Znáte se osobně se zkušeným krajanem?
„Osobně ne, ale samozřejmě jsme se pozdravili. Ptal se mě, jak se držím a tak. Bylo fajn se s ním setkat.“

Jak moc si vlastně užíváte pro vás obzvláště nabitý rok 2021?
„Užívám si každý den. Žít takový život už jako sedmnáctiletý kluk… To každý nemá. Je to něco jako žít si svůj vlastní sen, což jsem vždycky chtěl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud