14. září 2021 • 09:06

Zemřel bývalý reprezentant Lubina (†54). Prohrál boj s rakovinou mozku

Autor: iSport.cz, apr, ČTK
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rána pro hokej. V noci na úterý zemřel bývalý reprezentant Ladislav Lubina. Informoval o tom server denik.cz. Bývalý hokejista Pardubic po ročním boji podlehl rakovině mozku. Bylo mu 54 let.



Ladislav Lubina byl spjatý zejména s pardubickým hokejem. S Dynamem získal československý titul v sezoně 1988/1989, navrch přidal i dvě stříbra v české extralize (1993/1994 a 2002/2003). V sezoně 2011/2012 dovedl celek z východu Čech k titulu v roli asistenta trenéra. Jako vůbec první hokejista v historii dosáhl na hranici 900 odehraných ligových zápasů. „Za celý klub vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ reagovaly Pardubice na smutnou událost. 

Kromě Pardubic hrál Lubina také ve Dvoře Králové nad Labem, Jihlavě, Třinci a zkusil si i zahraniční angažmá, konkrétně v německém Kaufbeurenu, švýcarském Zugu a finském Reipasu Lahti. „Rodák ze Dvora Králové nad Labem podlehl dlouhé těžké nemoci. Čest jeho památce,“ uvedl hokejový celek ze Dvora Králové nad Labem.  

Úspěchy sbíral Lubina také v dresu národního mužstva. S reprezentací vybojoval bronzovou medaili na OH 1992 v Albertville. Stejný kov přivezl i třikrát z MS (1990, 1992, 1998).

Na jeho sportovní úspěchy vrhla v červenci 2008 stín jím zaviněná dopravní nehoda. Způsobil ji u Trotiny na Královéhradecku, kdy vjel do protisměru a narazil do protijedoucí dodávky. Tu řídil otec fotbalisty Vratislava Lokvence, který následkům nehody podlehl. Sám Lubina z místa střetu utekl. Následně byl odsouzen na dva roky podmíněně.

Jak Lubina vzpomínal v rozhovoru pro Sport v roce 2019 na smrtelnou bouračku a rvačku?
Video se připravuje ...



Články odjinud


Články odjinud