27. července 2022 • 11:07

Rusové opět pálí do Haška, nyní za Jaškina: Idol, který se změnil v šaška

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tepání mezi Rusy a legendárním gólmanem má pokračování. Poté, co se Dominik Hašek opřel do českého útočníka Dmitrije Jaškina za návrat do KHL, přišla další ostrá reakce z ruské strany. Zatímco na začátku invaze Ruska na Ukrajinu označila tamní média olympijského šampiona z Nagana kvůli kritice za „obyčejného nacistu“, nyní o hokejovém idolu píší jako o „agresivním rusofobním provokatérovi“. Podle novinářů podporujících válečnou mašinerii prezidenta Vladimira Putina se také z někdejší brankářské ikony stal „přirozený šašek“.



Idol generace, který se utápí v politice, si zcela pokazil pověst. Aspoň tak nyní Rusové vnímají bývalého vynikajícího brankáře Dominika Haška kvůli odsuzování ruské agrese na Ukrajině a navážení se do všech (hokeje nevyjímaje), kteří určitým způsobem válku podporují. Byť je v Rusku stále, ale „přísně vzato“ řazen mezi kultovní sportovce své éry, jako jsou Diego Maradona, Michael Jordan či Wayne Gretzky , údajným ryze diskriminačním charakterem mířícím jen na Rusy podle ruských médií sejmul masku a vypustil všechny démony.

Hašek ruskou stranu už dříve pořádně vytočil, když krátce po vypuknutí války (podle Rusů směšně) vyzval NHL, aby pozastavila smlouvy všem hokejistům z Ruska včetně velkého Putinova propagátora Alexandera Ovečkina . Dále se podle ruských médií majitel dvou Stanley Cupů pokoušel o diskriminování Rusů podněcováním k zákazu startu ve dvojzápase mezi San Jose a Nashvillem, který se na začátku října odehraje v pražské O2 areně.

Jak končilo Nagano? V Buffalu zpíval hymnu Matuška, let do Prahy povolil šéf NHL
Video se připravuje ...

„V tomto chování není Hašek zdaleka sám, jen to Dominátor vyjádřil až příliš expresivně a hyperbolicky, což z legendárního brankáře udělalo v Rusku nikoli člověka s nepopulárním názorem, ale přirozeného šaška, jehož slova nikde nelze brát vážně,“ napsal o Haškovi ruský web championat.com.

Zatím posledním Haškovým namíchnutím Rusů byla reakce na podpis smlouvy Dmitrije Jaškina v Petrohradu, kterou KHL vnímá jako velkou věc. „Mrzí mě to moc. Práce českého občana v Ruské federaci je podporou ruského režimu, války na Ukrajině, a tedy nebezpečí pro naši zemi a její občany. Neviním však toho kluka ani jeho agenta, ale vládu a parlament ČR, že doposud nepřijal zákon, který toto zakazuje,“ napsal sedmapadesátiletý neúspěšný kandidát na prezidenta svazu českého hokeje na Twitteru.

Jaká reagovala ruská propaganda na další „útok“ gólmanské legendy? Kromě toho, že v citaci Haškova komentáře nahradila slovo „válka“ termínem „speciální operace“, uvedla o vítězi šesti Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL, že nyní připomíná bláznivého gaučového kritika, který neplánuje nic jiného než psaní rusofobních příspěvků na sociální sítě.

„Taková je podle Haška demokracie. Takový pokrytec a otevřený rusofob. A už ne hokejová legenda, ale šašek zabřednutý do politiky,“ pálí championat.com dál do Haška.

Rusové při příležitosti vrátit Haškovi úder za další tepání kvůli Jaškinovi nezapomněli připomenout jeho poslední angažmá kariéry, kterou údajně štědře zaplacen zakončil jako pětačtyřicetiletý matador v dresu Spartaku Moskva. Vytáhli rovněž neúspěch rodáka z Pardubic ve volbách na post šéfa českého hokeje, které vyhrál Alois Hadamczik .   

Dominik Hašek na konferenci ČSLH
Dominik Hašek na konferenci ČSLH

Vstoupit do diskuse
16


Články odjinud


Články odjinud