9. prosince 2022 • 13:54

Bitka na školním turnaji: Slovenská naděje pro draft NHL (17) čelí obvinění

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenským hokejem před startem mistrovství světa dvacítek otřásá nepříjemná záležitost. Dva juniorští reprezentanti Adam Sýkora (18) a Ondrej Molnár (17) se zapletli do hromadné rvačky během středoškolského florbalového zápasu. Obzvláště druhý z mladíků je nyní v těžké situaci. Byť údajně jednal v sebeobraně, podle tamních médií měl mladý útočník zlomit jednomu ze soupeřů spodní čelist, načež byl vyslýchán policií. Na hráče, u kterého se očekávalo vysoké umístění v příštím draftu NHL, bylo také podáno trestní oznámení.  



Velice nešťastný incident trvající zhruba 20 sekund se měl odehrát ve středu na Slovensku během Mistrovství Nitranského kraje ve florbalu žáků středních škol. Několik sekund před koncem zápasu mezi Spojenou školou v Nitře a Gymnáziem Zlaté Moravce měl být hrubě faulován Adam Sýkora. Slovenský reprezentant, kterého si v draftu NHL 2022 vybrali New York Rangers, následně ústně zdůrazňoval soupeři, že jeho atak byl hodně přes čáru.

Podle webu Pravda.sk atakujícího soupeře údajně také chytil pod krkem. Hned poté k Sýkorovi naběhli ostatní protivníci ze Zlatých Moravců, které okamžitě následovali nitranští hráči bránící svého spoluhráče. Mezi reprezentanty Spojené školy byl také Ondrej Molnár, který se zřejmě nejvíc zastával atakovaného parťáka z Nitry či slovenské reprezentace.

Jeden ze soupeřů talentovaného forvarda údajně udeřil do obličeje, přičemž mu roztrhl ret. Zasažený hokejista ale ránu vrátil. S nepřiměřenou silou měl dát protihráči pěstí, kterou soupeři zlomil sanici (spodní čelist) a vyrazil několik zubů, kvůli čemuž zamířil do nemocnice. Na místo krvavé potyčky byla přivolána policie, která Molnára odvezla na stanici. Juniorský reprezentant byl po výslechu propuštěn, ze strany ošklivě zraněného hráče ze Zlatých Moravců se však rychle rozjelo trestní stíhání pro ublížení na zdraví.

Slovenská média zmiňují, že Molnár nejednal pouze v sebeobraně. Jeden ze svědků incidentu měl říct pro šport.sk, že hráči Nitry včetně účastníka posledního seniorského mistrovství světa ve Finsku byli v celém konfliktu od začátku agresivnější. „Naši kluci bránili spoluhráče, jelikož Nitranům to bylo jedno. Šli po všech. Ondrej Molnár naháněl dalšího hráče až k naší střídačce, kde ho shodil na zem a začal ho kopat. Dával mu i kolena na bradu, dokud mu nezapadl jazyk. Naštěstí nebyl vážně zraněný,“ tvrdí zdroj slovenského sportovního webu, který měl být v centru dění.

K nepříjemné události se vyjádřili také zástupci nitranské školy, která florbalový turnaj organizovala. Molnára jako svého studenta se zastávají a tvrdí, že se bránil, když dostal ránu jako první.

„Ondra úder instinktivně opětoval, naneštěstí nepřiměřenou silou, čímž způsobil zranění protihráči. Konal neúmyslně, v zápalu boje ve vybičované atmosféře. Svého skutku litoval a upřímně se omluvil. Situace našich chlapců mrzí o to víc, že bojovali za školu. Je nám líto, že se sociálními sítěmi šíří nepravdy, které poškozují nejen naši školu, ale i slovenský hokej,“ stojí v prohlášení SŠŠ Nitra.

Incident z florbalového zápasu je pro slovenský hokej velkou komplikací vzhledem k blížícímu se juniorskému šampionátu v Kanadě, na kterém by Molnár i Sýkora měli na konci prosince reprezentovat. Jak nepříjemnou záležitost řeší Slovenský svaz ledního hokeje (SZLH)? Momentálně shromažďuje informace, díky kterým záležitost vyhodnotí a k dané věci zaujme konkrétní stanovisko.

Byť zatím nebyl zveřejněn žádný verdikt, minimálně Molnárovi se účast na turnaji pochopitelně znejistila. Podle slovenského novináře Patrika Mitase je docela možné, že si kvůli rvačce na florbalu nejenže nezahraje na mistrovství světa, ale také klesne v draftu NHL 2023. „Vycházím z příkladu, kdy v reprezentaci dočasně skončil kustod Marek Jenčík, kterého řešila před OH disciplinárka,“ napsal na twitteru hokejový reportér RTVS.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud