19. dubna 2008 • 00:00

Vladimír Růžička byl dojatý

Autor: Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se včera s pohárem fotografovali hokejisté Slavie, hádejte, kdo dirigoval kam si mají stoupnout... Vladimír Růžička, generální manažer, největší boss a hlavní slávistický hrdina.



Když se včera s pohárem fotografovali hokejisté Slavie, hádejte, kdo dirigoval kam si mají stoupnout... Vladimír Růžička, generální manažer, největší boss a hlavní slávistický hrdina. Noc po titulu se vůbec nevyspal. "Což se mi stalo poprvé v životě," přiznal čtyřiačtyřicetiletý trenér, který Slavii dovedl ke druhému titulu. Když skončilo focení, opřel se o mantinel a dal se do vyprávění. Vypadal plný energie, spánkový deficit dohnal. "Spal jsem od sedmi do sedmi," přiznal.


Noc předtím jste ale neulehl ani na chvilku. To se vám předtím opravdu nestalo? "Nikdy, tohle bylo poprvé. Vždycky jsem si aspoň na půl hodinky zdřímnul. I tentokrát jsem se připravoval, že se na chvilku natáhnu. Někdy kolem půl sedmý ráno. Ale ostatní mě nenechali, volali mi, abych s nimi jel zase do města. Potom jsem se pěkně vysprchoval, koupil si novinky." Byl jste spokojený s tím, co se psalo? "Úplně jsem se bažil! Nakoupil jsem všechny noviny a díval se na ten pohár. Na to se kouká opravdu hezky. Něco podobného člověk nezažívá každý den." Čím jste triumf zapíjel? "Vším možným. Tak hrozné to ale zase nebylo." Jako hráč jste vyhrál mistrovství světa, jako kouč také. K tomu už máte dva ligové tituly se Slavií. Ale pořád je to něco výjimečného? "Ano, ano. Určitě. Když jsme hráli ty poslední čtyři minuty, bylo to něco úžasného. Fanoušci byli skvělí. Něco takového jsem v hokeji ještě nezažil." Kdy vám definitivně došlo, že titul už Slavii neunikne? "Po dvou třetinách, když to bylo 3:0, jsem věděl, že už si to nenecháme ujít." Hned se vyrojily spekulace, že jste si triumf schválně nechali až na sedmou bitvu domů... "Mě překvapilo, že už ve Varech před zápasem, když jsem stál na chodbě, mi někdo říkal, že si to tam jedeme jenom odehrát a šetříme si to domů. Ale nechávat to na jeden zápas? Nemožné! Může se stát cokoliv. Můžete tlačit jako blázen, dát osm tyček a potom si akorát pobrečet v kabině..." Fanoušci se ptají: Kdy se Růžička opět objeví u národního mužstva? Co si myslíte vy? "Řeknu k tomu tohle: já nároďák v žádném případě nebudu trénovat jakou současní kouči. To si nedovedu představit, že bych dělal jenom čtyři akce za rok. To by mě vůbec nebavilo, na střídačku bych šel jenom jako na návštěvu. Nestane se, že bych trénoval národní mužstvo a netrénoval v klubu. To neexistuje. Já musím být na střídačce denně. Trénuju osm let, ale pořád se něco učím." Pořád se učíte i v knížkách? "Ano. Mám je připravené u postele. A když se chvilku večer nudím a ležím, kouknu se do nich. Zajímavě píše Marian Jelínek, pan Dovalil, nebo Bukač. Pořád se mám co učit. Pětkrát můžete vyhrát titul a stejně na střídačce uděláte chybu.. I proto se snažím vymýšlet neustále nové věci."

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud