Autor: iSport.cz
5.10.2018 • 12:59

Red Bull Éléments: Skvělý úspěch pro Kilpi Racing Team

Vstoupit do diskuse
0

Red Bull Éléments je extrémní závod, který kloubí plavání, běh, paragliding a horské kolo. Výzva pro všechny sportovní nadšence. A také skvělý úspěch pro české barvy. Páté místo v celosvětové konkurenci při jedné z nejnáročnějších týmových soutěží totiž v průběhu září získal Kilpi Racing Team! A jak taková nemilosrdná zkouška fyzické zdatnosti i odolnosti probíhala?



Nejdříve plavání. Dva okruhy, které měří 750 metrů. Po každém z nich je přeběh (400 metrů), na závěr další běh (1500 metrů). Pak až předávka štafety. Výzva pro Jakuba Powadu, který skáče do malebného jezera Annecy, kousek od švýcarské Ženevy. Jenže zapomeňte na pohodičku. Tady je místo jen pro drsné chlapy.

První člen Kilpi Racing Teamu předává okolo desátého místa. Je tu běh. Příležitost pro trailového běžce Tomáše Nytru, aby vyniknul. Nezdolný chlapík, jenž si extrémní běhání v horách zamiloval, má před sebou vražedné převýšení. Téměř dva tisíce metrů na jedenácti kilometrech. Což znamená jediné: je to neustálé škrábání do kopce.

„Největší odměnou je výhled na hory. Ale jinak je to boj. Člověk musí neustále přesvědčovat hlavu, že i obyčejný pomerančový džus stojí za to, aby doběhnul. A nevzdal to,“ popisoval Nytra svoje pocity v magazínu Superlife. Tentokrát si v Alpách prožil ještě větší muka. Ale držel se parádně, dalšímu členovi Kilpi Racing Teamu (Tomášovi Materovi) dal pokyn ke startu jako desátý.

Vzhůru do oblak! A k tomu i náročné přeběhy. S „plnou polní“ na zádech. „Přeběhy a samotné lety se mi celkem dařily. Závěrečné přistání mi ale o metr nevyšlo, takže jsem skončil ve vodě. Padák naštěstí doletěl až na molo, takže zdržení nebylo až takové,“ popisoval nebojácný paraglidista Matera.

Poslední předávka. Poslední „drsárna.“ Na závěrečný úsek na kole se vydává Dominik Buksa. Biková trasa vede k chatě Chalet de l'Aulp. I tohle převýšení budí respekt. 1500 metrů na 21 kilometrech. Spoustu pasáží, kde se kolo musí tlačit. Pot ze všech stříká.

„Od začátku se mi podařilo nasadit ostré tempo, postupně jsem se dotáhl na ty přede mnou. A po dvou hodinách jsem naší štafetu přivezl na pátém místě. Takže super úspěch!“ radoval se Buksa, poslední člen Kilpi Racing Teamu.

Na startu bylo téměř devadesát čtyřčlenných posádek. Takže o to je výsledek cennější. Výborně se dařilo i dalším českým týmům. Druhý byl ČEZ Group, třetí Ideacollection-PureCoco.

Kilpi Racing Team si za rok dá repete. A nebojí se výzev. Proč nezaútočit na zlato?


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}