6. ledna 2009 • 15:34

Šimůnek: Chci získat konečně zlato

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už pět medailí z cyklokrosového mistrovství republiky má ve své sbírce Radomír Šimůnek mladší, zlato mu však stále chybí. Čtyřikrát dojel na domácím šampionátu třetí, před rokem si v Mnichově Hradišti polepšil na stříbrný stupeň.



Letos v Kolíně by konečně chtěl ziskem prvního titulu začít stíhat svého otce Radomíra Šimůnka staršího. Ten je se sedmi zlatými medailemi nejúspěšnějším českým cyklokrosařem v historii.

"Je to pro mě velká výzva, chtěl bych to zlomit a konečně zvítězit. Cítím se v pohodě, formu mám dobrou a byl bych rád, kdyby se mně konečně podařilo mistrovství republiky vyhrát," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze jezdec belgické stáje Palmans-Cras.

Na trati v Kolíně ještě v současné době dvanáctý muž světového žebříčku nejel. "Ale co jsem slyšel, tak by mně mohla vyhovovat. V pátek si na ní zatrénuji, ale stejně nejde nic velkého vymyslet. Plno závodníků přijede až v den sobotního závodu," míní Šimůnek.

Za největší soupeře považuje obhájce zlata Zdeňka Štybara, Martina Zlámalíka a vedoucího jezdce seriálu Českého poháru Martina Bínu. Opomenout podle jeho názoru nejde ani Petra Dlaska.

"Ten o sobě nedával v poslední době příliš vědět, ale určitě bude připraven velmi dobře," uvedl Šimůnek. Právě on a Štybar jsou obecně považováni za dva největší favority.

"V závěru roku prokázal Štybar, že má velmi dobrou formu, dvakrát dokázal vystoupit na nejvyšší stupeň v hodně prestižních závodech. Ale i já mám dobrou formu a rozhodně jej chci co nejvíce potrápit, nejlépe porazit," řekl Šimůnek.

Současné počasí mu ale příliš velkou radost nedělá. "Když je mráz přes pět stupňů, tak to není příjemné pro žádného závodníka. Člověk je pak i náchylnější k nemoci, a to by nebylo před světovým šampionátem dobré," podotkl Šimůnek.

V úvody sezony měl tréninkový výpadek, poté co mu lékaři odstranili srdeční vadu mezi komorami. "Čtrnáct dnů jsem pak netrénoval, navíc se na mně několik dalších týdnů projevovala i narkóza, která byla pro zákrok nezbytná.

To jsem ale věděl od lékařů předem a při závodech to bylo znát. Poslední měsíc je to již ale pryč, forma je podle představ a chtěl bych ji nyní zužitkovat v Kolíně," dodal Šimůnek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud