17. dubna 2018 • 10:58

Jandač skončí po MS u reprezentace, povede Magnitogorsk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Josef Jandač po květnovém mistrovství světa skončí u hokejové reprezentace. Jeho dalším působištěm bude Metallurg Magnitogorsk v Kontinentální lize. Devětačtyřicetiletému kouči vyprší v červnu u národního mužstva dvouletý kontrakt. Podle prezidenta hokejového svazu Tomáše Krále již finišují jednání o Jandačově nástupci.


Do Magnitogorsku s Jandačem zamíří i současný asistent u národního týmu Jiří Kalous. "V této chvíli se věnuji výhradně mistrovství světa a veškeré úsilí směřuji k turnaji v Dánsku. Působení u národního mužstva je pro mne obrovskou ctí a svoji misi na reprezentační střídačce chci pochopitelně uzavřít s co nejlepším výsledkem," uvedl Jandač v tiskové zprávě.

Jandač stejně jako Kalous podle webu Metallurgu podepsal dvouletou smlouvu. Dalším Jandačovým spolupracovníkem bude Viktor Kozlov, který vedl Magnitogorsk od listopadu loňského roku po odvolání Ilji Vorobjova.

Magnitogorsk v této sezoně vypadl ve čtvrtfinále KHL s Kazaní. Mezi hlavní opory týmu patřil posledních pět sezon český reprezentant Jan Kovář, jemuž skončila smlouva.

Národní tým převzal Jandač jako hlavní kouč před sezonou 2016/17, už rok předtím byl jedním z asistentů Vladimíra Vůjtka staršího. V české reprezentaci předtím bývalý kouč Liberce, Českých Budějovic, Pardubic či Sparty působil po boku Vladimíra Růžičky v letech 2008 až 2010, kdy se loučil triumfem na světovém šampionátu v Německu.

Šampionát v Dánsku bude pro Jandače poslední příležitostí ukončit v roli hlavního kouče čekání na medaili z velké akce, kterou český hokej vybojoval naposledy v roce 2012. Tým vedený Aloisem Hadamczikem tehdy přivezl z mistrovství světa bronz.

Na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu dovedl Jandač tým do semifinále, ale skončil čtvrtý. Na Světovém poháru v roce 2016 nepostoupili Češi po třetím místě v základní skupině mezi nejlepší čtyři a na loňském šampionátu v Paříži vypadli ve čtvrtfinále.

O Jandačově nástupci ještě není jasno. "Vzhledem k platnosti kontraktu jsme se na změnu připravovali s předstihem a jednání o jeho nástupci vstoupila do závěrečné fáze. Jméno zveřejníme potom, co ho schválí výkonný výbor," uvedl Král.

Věří, že Jandačův realizační tým se rozloučí dobrým výsledkem. "Vím, že k přípravám přistupuje s veškerou intenzitou a nasazením. Naše spolupráce s trenérem Jandačem i jeho realizačním týmem byla vždy výborná a plně profesionální. Přeji mu, aby se s reprezentační střídačkou rozloučil úspěchem na světovém šampionátu," dodal Král.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud