20. června 2018 • 16:23

Detroit podle Free Press nenabídne Frkovi nový kontrakt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Klub NHL Detroit Red Wings nedá podle deníku Detroit Free Press českému hokejovému útočníkovi Martinu Frkovi takzvanou kvalifikační nabídku na nový kontrakt a čtyřiadvacetiletý karlovarský odchovanec se zřejmě stane 1. července nechráněným volným hráčem. Frk po čtyřletém boji na farmách strávil uplynulý ročník poprvé celý v NHL v barvách Detroitu.


Frkovi končí roční dvoucestný kontrakt na 650 tisíc dolarů. Za Red Wings sehrál v sezoně 68 utkání a připsal si 25 bodů za 11 branek a 14 asistencí. Předtím měl na kontě jen dva duely v NHL v dresu Caroliny, která jej získala v říjnu 2016 z Detroitu z listiny volných hráčů, ale po měsíci se stejným způsobem vrátil zpátky.

Při kvalifikační nabídce by musel Detroit Frkovi navýšit plat o 110 procent, aby si na něj udržel práva. Frk má ale také možnost jít k arbitráži a Red Wings údajně nechtějí riskovat, že by mohl získat ještě vyšší roční kontrakt než na 715 tisíc dolarů.

V případě, že se stane nechráněným volným hráčem, může uzavřít smlouvu s jakýmkoliv z 31 klubů, včetně Detroitu. Free Press spekuluje o možném zájmu Dallasu, kde působí jako asistent trenéra Todd Nelson, který Frka vedl na farmě v Grand Rapids v AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud