6. července 2018 • 23:20

Hlasy po utkání MS ve fotbale Brazílie - Belgie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale Brazílie - Belgie (1:2):


Tite (trenér Brazílie): "Vypadli jsme, ale na druhou stranu to byl úchvatný zápas mezi dvěma týmy s fantastickými technickými schopnostmi. Hodně jsme drželi míč, měli jsme plno gólových šancí, ale Belgie byla efektivnější a své šance byla schopna proměnit. Belgie nebyla lepší než my, nepodala lepší výkon, porazila nás efektivitou. Má plno špičkových hráčů a ti zakončovali dobře. Rozhodujícím faktorem zápasu ale podle mě byl belgický brankář Courtois. Přes všechnu bolest, kterou nyní cítím, pokud máte rádi fotbal, musel se vám tenhle zápas líbit. Koukat na něj pro vás muselo být potěšením. Pokud jste neutrální, sednete si na zadek a jen řeknete: to byl zápas. Nechci se bavit o rozhodčích, jediná věc, kterou bych chtěl vidět, je to, jak probíhala na videu kontrola zákroku na Gabriela Jesuse. Zbytek je v pořádku. Teď po zápase mám v sobě stále hodně emocí, takže se nechci bavit o budoucnosti."

Roberto Martínez (trenér Belgie): "Hra Brazílie je plná technických fines a obrovské kvality, jste si vědomi toho, že kdykoliv mohou otevřít vaši obranu. Když hrajete proti nim, myslím, že potřebujete získat taktickou výhodu. V zápasech s nimi hraje roli psychologická bariéra, jejich žluté dresy, pět titulů mistrů světa, vše, co s tím souvisí. Bez debat jsou nejlepším týmem na turnaji. Takže jsme museli být takticky odvážní. Byl to velký hazard měnit určité věci, ale náš zápasový plán byl dotažený k dokonalosti. Jsem nejšťastnější muž na světě, protože jsem dal hráčům složité taktické pokyny a oni jim do poslední sekundy neuvěřitelně věřili. Dali do toho neuvěřitelné srdce. Tihle kluci si zaslouží být v Belgii za hrdiny, tohle vítězství by se mělo předávat dalším generacím. Ale teď hlavně potřebujeme energii na další zápas, abychom byli stejně dobří i v semifinále."

Kevin de Bruyne (záložník Belgie): "Byl to zvláštní zápas, protože jsme dlouho neporazili nějaký takhle skvělý tým. Proto děláte fotbal, abyste mohli hrát takovéhle zápasy jako proti Brazílii. Byl to pro nás největší test, protože Brazílie je v útoku strašně silná. První poločas byl z naší strany téměř dokonalý a vytvořili jsme si spoustu šancí. V druhém poločase Brazílie změnila taktiku a byla lepší. Ale i tak jsme měli nějaké šance. V posledních 15 minutách to byla zkouška charakteru a my udělali dostatek pro to, abychom zvítězili. Nyní budeme čelit mimořádnému týmu Francie, ale myslím, že jsme rovnocenným soupeřem a uděláme vše pro výhru."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud