19. července 2018 • 12:49

Investice do Ronalda? Juventus i přes utracené miliardy míří do plusu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoli Juventus Turín investoval 112 milionů euro (2,9 miliardy korun) do přestupu Cristiana Ronalda z Realu Madrid a dalších 30 milionů euro (0,7 miliardy korun) mu bude dávat jako roční plat, mohl by zakončit sezonu v zisku. A to v důsledku obřího nárůstu marketingového potenciálu, který hvězdný Portugalec do klubu přinesl.



Juventus pokořil svůj přestupový rekord a podle podle deníku L’Équipe vyjde Ronaldo turínský celek každoročně do roku 2022, kdy mu končí smlouva, na 90 milionů euro. To je nárůst výdajů o 25 procent. Ovšem Ronaldo je na druhou stranu továrnou na peníze a Juventus by tak měl nejen z jeho výkonů na trávníku, ale i z marketingu mimo hřiště získat více peněz, než do něj investoval.

Už devět dní od potvrzení Ronaldova příchodu má klub o čtyři miliony více sledujících na sociálních sítích. Dresy hvězdné posily už nyní tvoří 40 procent všech příjmů z prodeje reklamních předmětů. Z toho sice jdou zisky zejména výrobci dresů Adidas, který ale při pokoření stanovené hranice počtu dresů musí zaplatit dodatečný bonus.

Zároveň bude nyní Juventus ve výhodné pozici při vyjednávání o prodloužení sponzorských smluv s Adidasem a automobilkou Jeep. A už teď je prodáno 94 procent kapacity stadionu na zápasy. Prodej permanentek se zvýšil o 30 procent, což klubu vynese zhruba deset milionů euro navíc. O dalších 30 milionů euro by měl být vyšší zisk z televizních práv.

Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci, kde se představil jako nová posila Juventusu
Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci, kde se představil jako nová posila Juventusu

Juventus navíc už nyní získal 50 milionů euro z prodeje hráčů Emila Audera, Alberta Cerriho a Rolanda Mandragory. Uvažuje se i o prodeji Stefana Sturara a Marka Pjaci, kteří by mohli vyjít každý na 20 milionů euro. A zájem je i o Daniela Ruganiho a Gonzala Higuaína, kteří mají hodnotu kolem 50 milionů euro.

Jejich prodejem by turínský celek získal prostředky na další posily. Spekuluje se o zájmu o Uruguayce Diega Godína, který je považován za jednoho z nejlepších stoperů světa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud