17. července 2018 • 05:00

Ronaldo v Juventusu: Přišel i kvůli krásným nůžkám, proč si vybral Itálii?

Autor: jon, iSport.cz, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celé pondělí byl v Turíně blázinec, italské město žilo fotbalovou superstar. Tedy Cristianem Ronaldem, mužem, který oficiálně podepsal s Juventusem nový, čtyřletý kontrakt. 33letý Portugalec vystupoval celý den jako usměvavý profesionál. Odhodlaný v Juventusu bořit další rekordy a předvést, že věk je pouhé číslo. "Věřím, že klubu přinesu štěstí," prohlásil na monstrózní tiskové konferenci. Dostalo se i na to, kvůli čemu padla volba na Itálii i co vedlo představitele Juventusu k tomu, že hvězdného hráče nakonec získali. Co všechno při představení hvězdné posily zaznělo?



Proč si vybral Juventus

"Řešil jsem to poměrně dlouho, nakonec to ale byla snadná volba. Juventus je nejlepší klub v Itálii a jeden z nejlepších na světě. Mají skvělého trenéra i prezidenta, kteří jsou zvyklí vítězit. Není náhoda, že vyhráli sedm ligových titulů v řadě. Jsem poctěn, že si Juventus vybral zrovna mě, teď chci klub dostat na vyšší level. Chci zanechat stopu v historii Juventusu."

Motivace po přestupu do nového klubu

"Jsem tady, protože tohle je pro mě nová výzva. Jsem šťastný, že v téhle fázi kariéry můžu jít do klubu jako je Juventus a jsem rád, že mi dal šanci. Jsem ambiciózní hráč, nerad zůstávám ve své komfortní zóně. Nechci jen sedět a dívat se na své předchozí úspěchy. Dívám se dopředu, jsem koncentrovaný a dopře připravený. Budu tvrdě trénovat, abych všem dokázal, že jsem pořád ten nejlepší hráč. Jsem jiný než ostatní, kteří si myslí, že v mém věku mají po kariéře. Cítím se skvěle. Je to pro mě další náročná výzva, vím to. Ale budu připravený, stejně jako Juventus. Můj věk není důležitý, cítím se dobře a správně motivovaný. Odevzdám jako vždycky to nejlepší."

O odchodu z Realu

"Děkuji fanouškům Realu, byly to krásné roky. Celá má kariéra je spíš snem. Ale teď se chci věnovat nové fázi svého života. Chci dokázat, že jsem ten nejlepší hráč, proto jsem přijal tuhle výzvu. Někteří hráči v této fázi kariéry chodí do Kataru a Číny, což respektuji, ale já se ještě cítím mladý a chci hrát na nejvyšší úrovni. A děkuji Juventusu za skvělou příležitost, kterou mi dal."

O nové sezoně

"Měl jsem výborný rozhovor s prezidentem Agnellim, než jsem přiletěl do Turína. Už jsem se také potkal s trenérem Allegrim a spoluhráči. Začnu s tréninkem 30. července, rád bych hrál první zápas v úvodním kole Serie A. Jsem opravdu motivovaný dokázat, že jsem pořád skvělým hráčem, chci pozvednout Juventus na vyšší level a pokusit se vyhrát všechny možné trofeje. Ligu mistrů chce vyhrát každý, ale je to velmi těžké. Juventus byl velmi blízko, finále jsou nevyzpytatelná. Já věřím, že klubu přinesu štěstí, budeme se s týmem prát o všechny tituly."

O aplausu, který po gólu nůžkami sklidil od fanoušků Juventusu

"Obdržet aplaus ve stoje byl pro mě vážně ohromující moment. Dává mi to extra motivaci, abych fanoušky udělal šťastný i během mého nového dobrodružství tady v klubu. Mí známí mi tvrdili, že by mi mohl Juventus sedět. Věřím, že tahle výzva dopadne výborně."

ANKETA: Ronaldův odchod do Juventusu je správný. Na nejvyšší úrovni ale dlouho nevydrží
Video se připravuje ...

Ronalda dostaly do Juventusu i parádní nůžky, přiznal sportovní ředitel

Sportovní ředitel Juventus Fabio Paratici prozradil, že nápad na angažování portugalské  hvězdy z Realu vznikl poté, co útočník v dubnu vstřelil v Turíně v Lize mistrů parádní gól nůžkami a následně mu aplaudoval celý stadion, ačkoli byl soupeř.

"Tenhle bláznivý nápad vzešel ze vzájemného utkání tady v Turíně, když Cristiano sklízel ovace za svůj gól střelou přes hlavu," řekl Paratici na pondělní tiskové konferenci. "Ještě ten týden jsme mluvili s jeho agentem (Jorgem Mendesem). A ten nám řekl, že Cristiano byl ohromený a že by jednoho dne rád hrál za Juventus," popisoval jeden ze strůjců největšího letního přestupu.

Tehdy ale ještě nevěřil, že už tři měsíce poté bude Ronaldo skutečně oblékat dres Juventusu. "Tehdy jsem jen řekl: chápu, jsou sny a ne všechny se splní. A když jsme pak jednali o přestupu Joaa Cancela, tak jsme to znovu probrali a ta idea se nám líbila. Sedli jsme si s prezidentem (Andreou Agnellim), prošli finance, což bylo to nejtěžší, a po několika hodinách mi řekl, ať do toho jdu a zjistím, jestli je to skutečně realizovatelné," uvedl Paratici.

A skutečně se tak stalo. Ronaldo přestoupil za 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy korun) a přijde si na 30 milionů eur ročně. "Bylo to mimořádná šance získat hráče, který je považovaný za nejlepšího na světě," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud