14. listopadu 2018 • 22:34

Moc gólů nedávám, na to jsou jiní, řekl útočník Komety Holík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šestadvacetiletý útočník mistrovské Komety Petr Holík v dnešním extraligovém duelu s Pardubicemi výrazně pomohl dvěma přihrávkami k výhře 2:0. V pořadí nahrávačů je Holík se čtrnácti asistencemi druhý za libereckým Markem Kvapilem, který u připravil pro spoluhráče 19 gólů. Holík ale nepatří k ostrostřelcům, na svém kontě má v tomto extraligovém ročníku pouze jeden gól.


"Branek moc nedávám. Od toho jsou tady jiní. Byl bych ale rád, kdyby ve statistice nebyla ta jednička. Ale nějaké vyšší číslo. I tak jsem však spokojený. Hlavně, že se vyhrává," řekl po utkání novinářům Holík, který přišel do Brna letos v lednu těsně před koncem přestupního termínu z Mladé Boleslavi výměnou za Vojtěcha Němce a Lukáše Nahodila.

Po reprezentační přestávce se Kometa proti agresivnímu soupeři rozjížděla pomalu. Akcím chyběla větší přesnost. "Nějaký tlak jsme měli, ale moc jsme nestříleli. Pohybovali jsme se spíš po rozích. Ze hry jsme měli asi víc než Pardubice. Akorát nepadly góly," tvrdil Holík.

I když si Kometa vyplnila reprezentační přestávku osmifinálovým duelem s finským celkem Tappara Tampere v Lize mistrů, osmidenní zápasový půst byl na výkonech hráčů znát.

"Už jsme se všichni po přestávce na utkání těšili. Těžký zápas to však byl. I když bylo utkání vyrovnané, tak bylo důležité, že jsme dali dva góly," poznamenal brněnský útočník.

Dynamo ale ještě v závěru utkání Kometu potrápilo. K výhře hodně pomohl také brankář Vejmelka. "Pardubice hrají trochu zámořským stylem. Agresivně, dohrávají situace. Příchodem nového trenéra ještě něco změnili k lepšímu," všiml si Holík, kterého potěšilo, že se Kometa prosadila i v početní výhodě.

"Při první přesilovce jsme se do soupeřovy třetiny skoro nedostali. Při druhé jsme zkusili něco jiného. Konečně to tam spadlo. Máme něco dané. Hodně věcí ale vyplyne ze hry. Když častěji střílíme, tak se obrana soupeře rozhodí a vzniknou jiné situace. Což vedlo dnes ke gólu v přesilovce," dodal Holík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud