Jakub Hlaváč
23. ledna 2015 • 12:20

Může být lídr pro Prahu? Na zkoušku Ručinského je ideální čas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přimíchat zkušenosti, zdůraznit tlak na výsledek. Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička dostál před dvojicí domácích zápasů proti Rusku svým slovům a povolal na soupisku muže, o kterých navážno uvažuje pro MS. Hlavní zkouška čeká Martina Ručinského.



Veterán z Litvínova může být bodem zlomu. Tmelícím prvkem kabiny, spojkou mezi hráči, trenérem i fanoušky. Martin Ručinský se pro Prahu do role lídra nabízí, jeho úspěchy v kariéře jsou nezpochybnitelné. V tuzemské lize i sportovně patří v tomto ročníku k nejlepším.

Jenže je to dost na to, aby zvládnul šampionát a obstál ve světové konkurenci? Začátek února výrazně napoví. Není lepší test, než domácí duely proti našlapaným Rusům. Právě třiačtyřicetiletý forvard bude nejsledovanější postavou aktuálního výběru.

Francouz: Ručinský by repre posílil, kabinu umí i sprdnout
Video se připravuje ...

Trenér pro třiačtyřicetiletého veterána musí najít roli i na ledě. A je dobře, že ho zkouší s předstihem. Pokud by se tak mělo dít až po vyřazovacích extraligových bojích, bylo by to pozdě. Teď je zkrátka ideální čas.

I proto, že tým bude pod tlakem. V ročníku ještě jedinkrát nevyhrál, čekají ho vyprodané arény natěšených příznivců. Růžička na prvních dvou akcích testoval muže pro budoucnost, teď bere tu ve svých očích nejvyšší kvalitu.

Moc dobře si uvědomuje, že další nezdary by atmosféře nikterak neprospěly a před jarním vrcholem je potřeba veřejnost uklidnit a naladit. Proto se vrací Jiří Novotný , proto znovu přijede duo Vladimír Sobotka Roman Červenka.

Obrana by měla stát na ostřílených borcích Ondřeji Němcovi či Petru Čáslavovi , který se taktéž vrací do národního výběru po určité pauze. V brance poprvé v sezoně chybí Pavel Francouz , naopak bude premiérově k dispozici Alexander Salák .

Už teď je jisté, že 5. a 7. února čeká na fanoušky spousta zábavy. A na realizační tým spousta práce při třídění kandidátů pro absolutní vrchol sportovního roku v Česku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud