Jan Jaroch
4. dubna 2018 • 15:00

Rázný postoj Štěpánka šlechtí, konec u Djokoviče mu neuškodí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V podstatě přes noc se stal Radek Štěpánek z aktivního hráče trenérem. A hned naskočil za volant formule 1, jež má ale tak zadřený motor, že připomíná veterána. A nechce si nechat poradit, jak zase nabrat rychlost. Angažmá u Novaka Djokoviče končí český kouč po pouhých čtyřech měsících, během nichž jeho hvězdný svěřenec vyhrál tři zápasy.



Řečí čísel neúspěch. Ta ale nevypráví celý příběh. Zákulisím jdou zkazky, že se Djokovič choval jak smyslů zbavený, nebyla s ním řeč a nenašla se ani žádná moc, která by ho přiměla jednat rozumně. Ztrácí se ve svém spirituálním světě, údajně v podstatě neví, jestli hrát tenis dál či co s životem.

Štěpánek se snažil, vymyslel Srbovi nový styl podání, vyprávěl, jak ho práce strašně chytla a zůstává kvůli ní vzhůru dlouho do noci. Rovněž obdivně hovořil o Andrem Agassim, a jak si spolu výborně porozuměli. Zdá se však, že od začátku vedlo tohle trenérské duo prohranou válku, jelikož Djokovič mu v zásadních věcech nenaslouchal. Štěpánek mohl dělat dobře placeného roztleskávače a dál si džob držet, to by ale popřel všechny své zásady. A tak skončil.

O svou budoucnost by se bát neměl. Vždyť na podzim si mohl z nabídek vybírat, přilétla i ta od starého známého Nicka Kyrgiose. Dál bude žádaným koučem, pokud se nerozhodne ještě vrátit se aktivně ke čtyřhře. Konec u Djokoviče mu neuškodí, naopak mu takový rázný krok může dodat kredit.

Spolupráce Novaka Djokoviče a Radka Štěpánka skončila
Spolupráce Novaka Djokoviče a Radka Štěpánka skončila

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud