Jan Jaroch
4. dubna 2018 • 13:56

U Djokoviče končí i Štěpánek. Zůstáváme přáteli, ujišťují tenisté

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pět dní poté, co Andre Agassi oznámil, že končí jako trenér Novaka Djokoviče, ho následuje i český kolega. Rovněž Radek Štěpánek se pracovně rozžehnal s dvanáctinásobným grandslamovým šampionem, jemuž se comeback po zranění lokte vůbec nevede. Podle všech indicií nejde o vyhazov na popud hráče, nýbrž dva trenéři a silné osobnosti bouchli do stolu, že takhle to dál nejde.



Znají se dlouho, léta jsou kamarády. Jejich pracovní vztah ale vydržel pouze čtyři měsíce. Po tak krátké době dal Radek Štěpánek sbohem Novaku Djokovičovi .

Ano, přesně tak se věci seběhly. Ač jsou Djokovičovy poslední výsledky pod psa, Andre Agassi ani český kouč nedostali výpověď. Podle informací Sportu, který už o Štěpánkově konci informoval o víkendu, odešli oba z vlastní iniciativy. A není to úplně čerstvá událost. Stalo se tak již v první polovině března poté, co Djokovič prohrál svůj vstupní zápas v Indian Wells.

Agassi oznámil konec spolupráce o víkendu televizní stanici ESPN: „Snažil jsem se pomoci Novakovi pouze s těmi nejlepšími úmysly. Ale až příliš často jsme spolu nesouhlasili,“ uvedl v prohlášení.

Nebylo žádným tajemstvím, že Štěpánek si s Agassim náramně padli do noty a drželi spolu. Proto také není překvapením, že v roli, kdy mu jeho zaměstnavatel nenaslouchá, nechtěl zůstávat ani dvojnásobný daviscupový vítěz. Na rozdíl od Agassiho, který neměl se třicetiletým Srbem žádný kontrakt, musel Štěpánek čekat, až jeho konec oznámí Djokovičova strana.

To se stalo ve středu odpoledne. „Po Miami se Novak Djokovič a jeho tenisový kouč Radek Štěpánek rozhodli ukončit spolupráci. Osobní vztah se Štěpánkem byl a stále zůstane skvělý, Novaka bavilo s ním pracovat a učit se od něho. Zůstává vděčným za veškerou podporu, které se mu od Radka v posledním období dostalo,“ stojí v prohlášení na tenistově webové stránce.

„Novak zůstává odhodlaným vrátit se silnější a odolnější po dlouhé pauze, jež poznamenala jeho tenis i sebevědomí,“ píše se dál s tím, že se Djokovič po krátké pauze na rodinou dovolenou vrhne do přípravy na antukovou část sezony.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud