Miroslav Horák
5. dubna 2024 • 17:07

Extraliga se střílí do vlastní nohy, sérii Sparty s Třincem nerozhodují hráči

Vstoupit do diskuse
60
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naprosto chápu rozhořčení všech, kteří mají hlavu ukroucenou z neuznaného gólu Daniela Voženílka ve středeční bitvě na Spartě. Hokej dostal těžce na frak. Ale těžce. Ještě pár takových omylů a tenhle nádherný sport se stane neuchopitelnou bramboračkou plnou protichůdných, nelogických, skoro až anarchistických verdiktů z řady stran.



Není ideální, že sudí si po jednoznačně uznané trefě nestojí za svým. Je špatně, pokud u videa a z řady zpomalených záběrů si během nekonečných minut nepotvrdí svůj úsudek z kluziště. A je děsivé, že svůj výrok obrátí a branku odvolají.

Krátce si shrňme, k čemu došlo. Jakubu Kovářovi prochází Voženílkem vystřelený puk v podpaží či pod rukou, žije si vlastním životem při klouzání za brankovou čáru. Je to gólová střela. Nic víc, nic míň. Než kotouč stihne najít cíl, brankář Sparty si lehá, po lehkém šťouchnutí Voženílkovy hole do betonu leží na zádech možná o půl vteřiny dřív, než kdyby atakován nebyl. Třinecký útočník mu de facto pomáhá v zákroku… Přichází nepochopitelný verdikt, po němž se kouč Zdeněk Moták v adekvátní reakci výmluvně chytá za hlavu. Úlet sezony.

Že o provinění hovoří pravidla? Dovolím si nesouhlasit. Žádná hokejová akce

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
60
Články odjinud


Články odjinud