Ondřej Kuchař
19. ledna 2018 • 11:45

Dokáže Rulík Spartu hned probudit? NE. Problém je jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brynda, do níž Sparta hluboce zabředla, rozhodně není vinou trenérů. Opravdu si nemyslím, že by příchod Radima Rulíka dokázal do olympijské pauzy nějak výrazně změnit herní projev mužstva. To je jen a pouze na hráčích samotných. Oni musí na ledě bojovat, padat do střel a být důrazní na obou koncích kluziště. Ale tohle vědí.



Bývalý litvínovský boss je podle mě jeden z nejlepších a nejerudovanějších odborníků v zemi, ale okamžitá pomoc bude velmi složitá. Jeho příchod vnímám spíše jako investici do budoucna. Je evidentně cílen jako příprava půdy pro další sezonu. Počítám, že po konci probíhajícího ročníku složí funkci František Výborný a kompletní kompetence hlavního kouče přejdou na Rulíka. Z tohoto úhlu pohledu dává jeho angažování smysl.

Zároveň však ukazuje na sparťanskou paniku z posledních špatných výsledků. Ještě před sezonou totiž chtěli pro tuhle pozici vypiplat Jaroslava Nedvěda. Plán byl však zřejmě přehodnocen. Možná spolu ale nakonec vytvoří fungující tandem. Uvidíme.

Poslední týdny a měsíce ale také ukázaly, že Sparta na tom nebude zase tak špatně s financemi. Předsezonní nářky na přiškrcení rozpočtu byly liché. Pět příchodů na extraligové poměry nadprůměrně placených borců, teď další posila u kormidla. Jeden si až říká, že kdyby takhle vedení investovalo hned v létě, mohli se Pražané současným lapáliím úplně vyhnout.

POLEMIKA: Dokáže Rulík Spartu hned probudit? ANO. Jen mu klub musí věřit

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud