Pavel Ryšavý
19. ledna 2018 • 11:43

Dokáže Rulík Spartu hned probudit? ANO. Jen mu klub musí věřit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak si to zkusme celé shrnout. Sparta si myslela, jak v létě fantasticky nakoupila. Když uznala, že se spletla, tak zase Petra Zámorského i Vinnyho Saponnariho od týmu odstřihla. Důvěru dál dostal trenér Jiří Kalous, aby se přišlo na to, že to nefunguje. Přišel tak František Výborný, muž se srdcem rudým jak ta nejtmavší krev, a taky nic. Zkusily se trejdy, bombastické nákupy. A efekt? Nula.



Když jsme u té nuly, klub zkusil i jiné myšlení, že se škrtne to, co bylo a jede se od začátku. Nikdo se nebude patlat v minulosti. Výsledek? Bída, bída, bída. Nula od nuly pošla.

Takže co jiného by Spartu mělo už probudit než trenér, který pořád platí za jednoho z největších expertů v lize? Teoreticky může být atomovkou, která bouchne v šatně. Jestli ani tohle nevyjde, tak už se může dát rovnou na vrátnici závora s nápisem „Balíme to“ a Petr Bříza by měl začít analyzovat sám sebe, jestli chyby nedělá hlavně on, majitel.

Má to ale jeden háček. Radim Rulík musí mít volné ruce. Ofi-ciálně je sice rovnocenným parťákem Františka Výborného, ale ve skutečnosti by ho mělo hlavně vedení nechat dělat jeho práci.

Ať vyčistí kabinu, udělá průvan, vypustí zlé duchy. Peněz má klub evidentně dost, když vidíte, do jakých kotrmelců se pouští. Takže klidně ať Sparta nechá Rulíka vykácet uschlé stromy, když to bude chtít. Ať to stojí, co to stojí. Hlavní je, ať se nemusí zpovídat šéfovi šéfa svého šéfa. Když už na něj Sparta vsadila, musí mu věřit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud