18. ledna 2018 • 15:26

Rulík přichází do Sparty! Vytvoří trenérskou dvojici s Výborným

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radim Rulík je novou posilou realizačního týmu hokejové Sparty. Vytvoří rovnocennou trenérskou dvojici s Františkem Výborným, v realizačním týmu zůstávají Jaroslav Nedvěd i Martin Janeček. "Byl jsem z dřívějšího působení zvyklý na tenhle režim třeba s Mariánem Jelínkem. Jsem rád, že Radim Rulík přichází do Sparty a bude tu pracovat s námi," pochvaloval si Výborný.



Dvaapadesátiletý Rulík již ve Spartě působil během sezony 2010/11 spolu s Miloslavem Hořavou. Od října 2013 převzal Litvínov a Severočechy dovedl v roce 2015 k prvnímu titulu v klubové historii. Před pár dny byl ale kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán.

"Sparta má mužstvo, které je respektované a má obrovský potenciál. Sledoval jsem ji samozřejmě jako soupeře a v posledních dnech i velmi podrobně jako neutrální pozorovatel," uvedl na klubovém webu Rulík, který se již zapojil do přípravy mužstva. V pátek bude na sparťanské střídačce v extraligovém zápase v Jihlavě.

Pražané, kteří přes léto opět významně přebudovali kádr, podávají od startu sezony velmi nevyrovnané výkony. Koncem října byl odvolán Jiří Kalous a nahradil ho Výborný, jenž se s vedením klubu dohodl na smlouvě do konce sezony. Po polovině prosince přišel k týmu Janeček.

"Ozval se mi Franta Výborný, jestli bych neměl chuť rozšířit trenérský tým na Spartě. Neměl jsem v tu chvíli ještě v Litvínově vyřešené ukončení smlouvy, takže nejdřív muselo dojít k této dohodě, což se stalo, a pak jsem mohl řešit Spartu. Moc se na práci pro Spartu těším," přiblížil Rulík, jak ke spolupráci obou stran došlo.

Ve sbírce úspěchů má Rulík i medaile ze světových šampionátů. V roce 2000 se jako asistent Jaroslava Holíka podílel na zisku zlaté medaile na juniorském mistrovství světa, o pět let později byl jedním z asistentů Vladimíra Růžičky na zlatém seniorském šampionátu ve Vídni. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud