Tomáš Vrábel
4. května 2015 • 22:45

Česká reprezentace se přihlásila o medaili, Kanada o zlato

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to velký zápas, který se v Česku jedenáct let neuskutečnil. A možná ještě déle. Kanada přivezla na české mistrovství světa jeden z nejsilnějších týmů, co kdy na šampionátu byl. V pondělí se mu postavil domácí tým. A výsledek 6:3 pro javorové listy napověděl, kdo je v honbě za zlatem větší favorit.



Obavy před zápasem se nenaplnily, přestože výsledek hovoří jednoznačně. Česká obrana chybovala i v utkání proti Lotyšsku, proto Růžičkův výběr neměl do utkání s Kanadou, která přivezla Crosbyho, Girouxe a spol., ty nejlepší vyhlídky.

Zaváhání v české defenzivě ubylo, přesto se nějakých dopustila a ty soupeř tvrdě trestal. Chladnokrevná Kanada dokázala potrestat chyby a využít i dvě přesilovky.

Český tým si sice místy vytvořil dokonce i drtivý tlak, ale zápas se odehrával především pod diktátem zámořských hráčů. Ti měli územní i střeleckou (38:24) převahu.

Kanadský brankář Smith chytal jistě, na druhou stranu se Růžičkovi svěřenci někdy až příliš často vyhýbali zakončení, to Pavelec byl pod těžkou palbou a předvedl několik skvělých zákroků.

Z utkání si český tým může odnést mnoho pozitivních věcí: Pavelec je ve formě, útok dokázal přehrát i Kanadu, na druhou stranu ta se ukázala jako kompaktnější, údernější a celkově lepší.

Jak ale ukázal šampionát v roce 2010, i Goliáš občas přihlíží tomu, jak se David raduje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud