2. září 2011 • 11:58

ONLINE: Špotáková po přetahované s Ruskou vybojovala stříbro

Autor: ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘEHLED DNEŠNÍCH VÝSLEDKŮ - Barbora Špotáková vybojovala první medaili pro českou výpravu. Po strhujícím finále, kde se skoro každým pokusem přetahovala s Ruskou Abakumovovou o vedení nakonec získala stříbro. Pavel Maslák skončil na dvoustovce v semifinále, odkud bez problémů postoupil Usain Bolt.



aktualizovat výpis
14:25 Touto zajímavostí se s Vámi pro dnešní den loučíme, připomínáme skvělou stříbrnou medaili v podání Barbory Špotákové a budeme se těšit u některého z dalších online přenosů.
14:20 Amerika sice potvrdila roli favorita, avšak vítězství nebylo tak hladké, jako jsme byli zvyklí v minulých letech. Za zmíňku však stojí nedávná historie finišmana Američanů. LaShawnovi Merritovi skončil teprve před dvěma týdny dopingový trest, který oproti běžným 24 měsícům trval pouze 21. Díky tomu stihnul šampionát a pomohl vybojovat zlato. Další zajímavostí je, že Meritt svůj doping obhajoval tím, že látka se do těla dostala z léků na potenci.
14:18 Na posledním úseku za Ameriku však nastoupil Lashawn Meritt a donesl štafetový kolík své země do cíle na prvním místě. Druhá doběhla Jihoafrická republika, za kterou tak medaili získlá i Oscar Pistorius, který běhá s umělými protézami místo nohou. Třetí doběhla Jamajka.
14:17 Po třetím úseku však překvapivě vede jamajka, druhá je Jihoafrická republika a Amerika až třetí.
14:15 Štafeta byla odstartována. Favority jsou Američané, ale vysoko myslí třeba i Belgičané s dvojčaty Kevinem a Jonathanem Borlée, kteří doběhli 3. a 5. v individuálních startech.
14:05 Barbora Špotáková právě převzala svoji stříbrnou medaili. V současné chvíli v Tegu neprobíhá žádná soutěž, připravuje se však start mužské štafety na 4x400m.
14:00 Campbell-Brownová si "hezkým" časem 22,22s vylepšila nejlepší letošní výkon. Oproti tomu Jeterová, která vyhrála stovku se o stříbro musela ještě strachovat, protože třetí Felixová se na ní v závěru dosti nebezpečně dotahovala.
13:55 Hned první start se podařil. Nejrychleji z bloků vylétla Veronica Campbel-Brownová a přestože se na ní dotahovala Carmelita Jeterová, tak Jamajčanka své vedení udržela. Druhá doběhla Jeterová, třetí pak Američanka Felixová.
13:50 V Tegu je nyní chvíle volna, kterou pořadatelé vyplnili medailovými ceremoniály. Připravuje se však finále ženské dvoustovky.
13:45 Zbývá doplnit, že druhá Češka v soutěži oštěpařek Jarmila Klimešová obsadila výkonem 59,27m konečné osmé místo.
13:43 Skončili i dálkaři. Vyhrál Američan Phillips, kterému stačily dva platné pokusy v soutěži. Ten delší měřil 845cm. Druhý skončil Australan Watt a třetí Makusha ze Zimbabwe.
13:40 Pětku žen vyhrála Keňanka Cheruiyotová, druhá doběhla taktéž Keňanka Kibetová a až třetí skončila jedna z favoritek Meseret Defarová z Etiopie.
13:38 Skončila soutěž koulařů. V poslední sérii se dokázal zlepšit Němec Storl a osobním rekordem 21,78m si zajistil vítězství. Druhý skončil Kanaďan Armstrong a třetí Bělorus Michnievič.
13:35 Tři kola před cílem jsou vytrvalkyně podle očekávání stále pohromadě, rozhodovat se bude v posledním kole.
13:30 Soutež žen byla nesmírně napínavá a kvalitní. Je třeba však Rusce přiznat, že pokaždé dokázala zareagovat na skvělé výkony Špotákové a zlatou medaili získala po právu. Na jednu z favoritek Christinu Obergföllovou zůstalo až čtvrté místo.
13:28 Tak bohužel. Poslední hod letí "jen" 66,80m daleko a z Tegu si Špotáková odveze stříbrnou medaili. Vítězství si po přetahování zajistila Ruska Abakumovová.
13:28 Všechny závodnice kromě Špotákové a Abakumovové mají odházeno. Třetí skončí Jihoafričanka Viljoenová. Připravuje se česká závodnice.
13:25 Byl odstartován běh na 5000m žen. Mezi favoritky lze tradičně řadit africké běžkyně, nejvíce se očekává od Vivivan Cheruiotové.
13:18 Neuvěřitelné! I Ruska se dokázala zlepšit a je opět první. 71,99m je jen 29cm od světového rekordu. Čeká nás ohromně napínavá poslední série.
13:15 Barbora Špotáková se dokázala výrazně zlepšit a je před Abakumovovou! Hodila 71,58m. Na řadě je Ruska.
13:13 Obergföllová se pátým pokusem zlepšila a postunula se před Jihoafričanku Viljoenovou na třetí místo. Ta na to však vzápětí odpověděla zlepšením ještě výraznějším zlepšením kdy pomalu začína šlapat na paty Špotákové. ta se připravuje nyní.
13:11 Ve třetím a posledním semifinále doustovkařů potvrdil roli favorita Američan Walter Dix. Do finále s ním ze druhého místa postupuje Edward z Panamy. Nejpomalejší postupující na základě času je Sorrillo z Trinidadu, který zaběhnul 20,56s. Pavlovi Maslákovi k tomuto času chybělo 31 setin.
13:07 Špotáková ve čtvrtém pokusu hodila lehce přes 67m, což by ve většině soutěži stačilo na vítězství. Dnes je to její nejslabší pokus a přesto je stále druhá. Abakumovová přešlápla. Zbývají dva pokusy..
13:05 I v tomto běhu měl Bolt nejhorší startovní reakci, ale je vidět, že na jeho výkony to nemá příliš velký vliv.
13:03 Bolt nechce nechat nikoho na pochybách o otm, kdo je hlavní favorit na titul. Bez problémů a s vypuštěným doběhem semifinálový běh vyhrál a s přehledem postupuje do zítřejšího finále.
13:00 Ve druhém semifinále na 200m se představí i hlavní hvězda šampionátu Usain Bolt. Ten se po diskvalifikaci na stovce nechal slyšet, že co bylo, bylo a jeho výkon na dvojnásobné trati to neovlivní. Přesto v rozbězích měl silně podprůměrnou startovní reakci, druhou nejhorší z celého startovního pole.
12:57 Opakovaný start byl již bez problému. První semifinále, ve kterém byl i Pavel Maslák vyhrál bez potíží Francouz Lemaitre. Maslák doběhl pátý v čase 20,87, na Francouze tak ztratil sedm desetin. K postupu z druhého místa by pak musel běžet 20,32s.
12:55 Připravuje se první ze tří semifinálových běhů na 200m. Hned na úvod byl diskvalifikován Brazilec Viana, který sice myslel, že žádal o přerušení startu, ale startér to nepostřehnul a Brazilce diskvalifikoval.
12:51 Koulaři mají za sebou již třetí pokusy, kdy se sestava zužuje na osm mužů. Vede Kanaďan Armstrong, do užšího finále se naopak neprobojoval Polák Majewski.
12:50 Po druhých pokusech dálkařů stále vede Američan Phillips, druhý je Australan Watt a třetí Makusha ze Zimbabwe.
12:45 I ve třetím pokusu předvedla Špotáková výborný hod za 68m, ale na Rusku to stále nestačí. Ta svůj třetí pokus podle očekávání vynechala. Klimešová je průběžně sedmá, pořadí na čele se nemění a nám tak nezbývá než doufat, že se bude opakovat olympijské finále, ve kterém Špotáková dokázala Rusku přehodit v posledním pokusu a získlaa zlatou medaili.
12:43 Jihoafričanka Semenyaová nepotvrdila nevýraznou formu, kterou v sezoně předváděla a s přehledem postoupila do finále. Tam ji kromě již smíněných jistých postupujících doprovodí druhá v cíli Ruska Kostetskayová a na čas je pak doplní Jamajčanka Sinclairová a Američanka Montanová.
12:38 Ve druhém semifinále osmistovkařek přímo postupují Ruska Savinová a Keňanka Jepkosgeiová. V posledním běhu se za malý okamžik představí mimojiné i Caster Semenyaová, kolem které se toho v posledních dvou letech hodně napsalo ohledně nejasnosti o jejím pohlaví.
12:34 Barbora Špotáková svým druhým pokusem potvrdila vedoucí pozici, když hodila 67,90m, jenže hned po ní nastoupila Ruska Abakumovová a neuvěřitelným hodem za sedmdesátimetrovou hranici se dostala do vedení. 71,25m je nejlepší letošní světový výkon a 1,03m za Špotákové světovým rekordem. Špotáková je druhá, na třetí místo se posunula Jihoafričanka Viljoenová.
12:33 Byla zahájena i soutěž dálkařů. Po prvních pokusech vede Američan Dwight Phillips výkonem 831cm.
12:30 Klimešová si ve druhém pokusu zapisuje křížek za přešlap. Němka Obergföllová se sice zlepšila na slušných 64,39m, ale to na Špotákovou stále zdaleka nestačí.
12:25 V prvním semifinálovém běhu na 800m žen vyhrála Ruska Rusanovová, druhá doběhla Američanka Vesseyová. Tyto dvě běžkyně mají jistý postup do finále, zatímco jedna ze spolufavoritek Britka Meadowsová bude muset čekat na výsledky ostatních běhů, jestli se dostane na čas.
12:20 V soutěži koulářů vede po prvních pokusech vedl Američan Hoffa, ale hned v úvodu druhé serie předvedl osobní rekord Němec Storl. Výkonem 21,60m vede před Hoffou o více než 60cm.
12:16 Barbora Špotáková předvedla hned na úvod velehod, který dost možná rozhodne celou soutěž. Výkonem 68,80m všem soupeřkám doslova vyrazila dech a před druhou Němkou má náskok více než 7m!
12:12 Svůj první hod má za sebou i jedna z hlavních konkurentek Špotákové. Němka Obergföllová hodila 61,74m což není na úvod špatné. Pomalu se připravuje Špotáková.
12:10 První pokus v soutěži oštěpařek má za sebou Jarmila Klimešová. Zahájila výkonem 59,27m.
12:00 Startuje soutěž koulařů. Mezi favority se řadí Američané Hoffa, Cantwell a Nelson, ale i Němec bartels nebo Polák Majewski.
11:55 V dopolední části dne se českým barvám dařilo. Postup do dalších fází si vybojovali všichni, kdo nastoupili. Na dvousetmetrové trati to byl Pavel Maslák, na stovce s překážkami Lucie Škrobáková. V obou případech se jednalo o postup do semifinále. Přímo do finále pak postoupilo kvarteto čtvrtkařek se svojí štafetou.
11:50 Program je následující:
12:00 - Vrh koulí M (finále)
12:10 - Hod oštěpem Ž (finále - Špotáková, Klimešová)
12:20 - Skok daleký M (finále)
12:25 - 800m Ž (semifinále)
12:55 - 200m M (semifinále - Maslák)
13:25 - 5000m Ž (finále)
13:55 - 200m Ž (finále)
14:15 - 4x400m M (finále)
11:45 Vítáme vás u online přenosu z odpolední části sedmého dne atletického mistrovství světa v Korejském Tegu, kde bude mimojiné bojovat Barbora Špotáková o medaili ve finále hodu oštěpem.
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud