Květoslav Šimek
25. května 2012 • 19:48

Špotáková zlomila ostravské prokletí. Pak šla na pivo a Bolta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Špotáková prolomila „prokletí“ Zlaté tretry. Ostravský mítink vyhrála v nejlepším světovém výkonu sezony (67,78 metrů) a stanovila tím nový rekord mítinku.



„Nepoužívala bych slovo prolomila,“ usmívala se Špotáková. „Lámat jsem to chtěla loni, předloni. Pořád, že to prolomím, prolomím. A nic. Teď jsem to spíš brala jako smíření a vnitřní vyrovnání s Ostravou. A dopadlo to výborně!“

Světová rekordmanka byla od začátku v pohodě. „Snad to bude lítat daleko,“ doufala už při slavnostním zahájení. Z reproduktorů zaduněly Tři sestry a hned při prvním hodu světové rekordmanky to v ochozech jenom zahučelo. Špotáková hodila 66,84 metrů! Spokojeně pokývala hlavou.

Není divu. Jen o dva centimetry tím zaostala za nejlepším výkonem sezony, který předvedla Abakumová na Diamantové lize v Dauhá. Ruská rivalka první hod nezvládla technicky, oštěp nepřelétl ani 60 metrů.

Špotáková ji nešetřila. I druhým pokusem přehodila 60 metrů (60,98) a při třetím rozbouřila stadion: 67,78! Nejlepší světový výkon sezony i rekord mítinku! Ten v Ostravě držela Christina Obergföllová od roku 2008 (67,72 metrů). Česká oštěpařka se spokojeně usmívala. „To by šlo…“ přikývla Špotáková.

„Vítr byl trošku záludný. U nejlepšího hodu jsem zvedala ruce, že to poletí k sedmdesáti metrům. A najednou jsem viděla, jak oštěp zahnul doleva a dolů. Trochu jej nějaký poryv smetl. Ale nakonec nebylo potřeba hodit sedmdesát.“

Po závodě si utíkala užít jedno „divácké“ pivo a bez nervů sledovala Usaina Bolta. „Konečně si to pořádně užiju,“ radovala se.

Rozhovor s Barborou Špotákovou čtěte v sobotním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud