2. září 2012 • 18:25

Špotáková si drží formu, na mítinku v Berlíně skončila druhá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Špotáková skončila na atletickém mítinku ISTAF v Berlíně druhá. Dvojnásobná olympijská vítězka a nejlepší oštěpařka Diamantové ligy prohrála s Jihoafričankou Sunette Viljoenovou. Výkonem 66,83 metru za ní zaostala o 69 centimetrů. Tyčkař Jan Kudlička překonal 568 cm a skončil čtvrtý.



Bronzová medailistka z mistrovství světa Viljoenová, druhá žena letošních tabulek za Špotákovou, se ujala vedení hned prvním hodem (64,07). V poslední sérii ještě tři a půl metru přidala, a byť se Špotáková na závěr zlepšila o více než čtyři metry, jihoafrickou soupeřku už nepřekonala. Třetí skončila domácí Christina Obergföllová výkonem 62,57 metru.

"Do Berlína jsem jela až na poslední chvíli v sobotu kvůli jiným povinnostem, takže jsem neměla takovou tu předzávodní pohodu. Ale účast v Berlíně jsem slíbila, takže jsem se těšila, byly jsme tam všechny tři medailistky z olympiády," uvedla česká oštěpařka.

Na nabitý program před závodem se nechtěla vymlouvat. "Při závodě jsem se cítila gumová, chyběl mi náboj. Kvalitnější výkon jsem hodila až šestým pokusem, ale na to, jak jsem se cítila, tak 67 metrů je slušný výkon," prohlásila.

Světovou rekordmanku Špotákovou ještě čeká v pátek závěrečný mítink Diamantové ligy v Bruselu. "Myslím, že tam ještě mohu hodit daleko," dodala.

Atletický mítink IAAF World Challenge v Berlíně: Ženy: Oštěp: 1. Viljoenová (JAR) 67,52, 2. Špotáková (ČR) 66,83, 3. Obergföllová (Něm.) 62,57.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud