3. července 2010 • 20:40

Veleba překonal rekord na stovce. Po 13 letech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sprinter Jan Veleba vytvořil při atletické extralize v Pardubicích český rekord v běhu na 100 metrů. Časem 10,23 sekundy dnes o setinu překonal Ivana Šlehobra, jehož rekordní výkon z Jablonce vydržel v čele tabulek více než třináct let.



Limit na mistrovství Evropy v Barceloně splnila v Pardubicích Kateřina Čechová, která cílovou rovinku zvládla v času 11,44 sekundy.

Veleba už měl splněné kritérium do Barcelony, ale dnes si osobní rekord vylepšil o plnou desetinu. "Už v rozběhu se mi běželo dobře, a i když jsem vypustil, věřil jsem ve zlepšení ve finále. Ale že to bude 10,23, to jsem nečekal ani ve snu," prohlásil Veleba.

Pomohlo mu i teplo a sluníčko. "Člověk je z toho unavený, ale na svaly to je ideální," uvedl. "Ale jsem překvapen, protože jsem ještě v tréninku," prohlásil.

Brněnský svěřenec Jiřího Sequenta z Olympu Praha si věří, že by mohl dosáhnout ještě rychlejších časů. "Nedokážu si ale představit, kolik," uvedl.

Na ME chce postoupit co nedál. "Kdybych předvedl, co dnes, tak rozběh je samozřejmost, kdybych to zvládl ještě o něco rychleji, mohl bych pomýšlet na finále," podotkl. "Navenek to nevypadá, ale vnitřně si věřím hodně," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud