Adam Nenadál
29. srpna 2019 • 12:16

INSIDER před MS: Američané budou bez zlata a Češi postoupí ze skupiny

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

37 let – tak dlouho trvala pauza mezi účastí československé reprezentace a českého národního týmu na basketbalovém mistrovství světa. Šampionát, který letos hostí Čína, startuje o víkendu a Satoranský a spol. jdou do akce v neděli, kdy narazí na jednoho z největších favoritů celého turnaje – reprezentaci USA. „Američané budou ve hře o zlato, ale tipuju, že mistrovství vyhrají Srbové. A že Češi ze skupiny postoupí,“ hodnotí šance českého týmu zástupce šéfredaktora Sportu a bývalý ligový basketbalista Adam Nenadál.



O postup si to výběr kouče Ginzburga rozdá s Tureckem a Japonskem. „Turci jsou už několik let evropská basketbalová velmoc. Mají na soupisce hráče z NBA, jejich největší hvězda Cedi Osman měl výbornou sezonu v Clevelandu. Japonci, i když se to nezdá, šli basketbalově hodně nahoru. Kdybych měl tipovat, tak ale budu optimistou: Češi půjdou z druhého místa dál,“ míní Nenadál.

Ten v pořadu Basketbalový insider rozebírá i roli Tomáše Satoranského na palubovce. „V některých fázích některých zápasů bych se nebál dát Tomáše na pozici č. 2,“ překvapuje Nenadál. „Zatímco v NBA by měl jednoznačně hrát rozehrávače, Čechům by možná někdy pomohlo, kdyby zaskočil na dvojce, odkud je tlak na koš větší. Větší odvaha a kreativita od křídel mi totiž v národním týmu trochu chybí,“ vysvětluje.

Proč vyhraje Srbsko? Kdo bude největší hvězdou turnaje? A kdo může v českém týmu nahradit zraněného Jana Veselého? Podívejte se na pořad Basketbalový insider!

Objednejte si Sport Magazínu Plus k MS v basketbalu 2019 na iKiosek.cz ZDE>>>

Velký průvodce MS v basketbale 2019 v pátečním Sport Magazínu Plus Velký průvodce MS v basketbale 2019 v pátečním Sport Magazínu PlusFoto Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud