19. ledna 2019 • 09:45

Golden State v NBA jede. Warriors vyhráli posedmé v řadě, debutoval Cousins

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující šampioni basketbalové NBA Golden State Warriors si připsali sedmé vítězství v řadě, když vyhráli na palubovce Los Angeles Clippers 112:94. O šestou venkovní výhru obhájců titulu za sebou se zasloužil 28 body Stephen Curry a 14 bodů dal při svém debutu za mistrovský tým DeMarcus Cousins.



Čtyřnásobný účastník Utkání hvězd nastoupil po téměř roční pauze od zranění Achillovy šlachy, kterou si přetrhl ještě ve službách New Orleans. Svůj první zápas za Golden State nedohrál, protože se v závěru vyfauloval.

O jeden zápas kratší vítěznou sérii než Warriors mají basketbalisté Utahu, kteří zdolali Cleveland 115:99. Donovan Mitchell k tomu přispěl 24 body, Rudy Gobert zaznamenal 19 bodů a 15 doskoků.

Nejlepším střelcem pátečních zápasů byl D'Angelo Russell, který si 40 body vyrovnal osobní rekord a pomohl Brooklynu zvítězit v Orlandu 117:115. Hosté přitom v zápase prohrávali až o 21 bodů. „Kdyby tu nebyli novináři, tak bychom tady řvali, kvíleli, hrála by muzika a tancovali bychom. Když začnete vyhrávat takovéhle zápasy, změní vás to,“ uvedl pivot Jarrett Allen. Nets vedli na začátku 2:0 a pak znovu až necelou půlminutu před koncem po Russellově trojce.

Kyrie Irving se blýskl 38 body a 11 asistencemi při vítězství Bostonu 122:116 nad Memphisem, který prohrál počtvrté za sebou a desátý z posledních jedenácti zápasů. Irvingovi se dařilo především ve třetí čtvrtině, v níž dal 20 bodů. „Dokázal si najít pozici a udělat akci. Hrál trpělivě a opravdu chytře,“ uvedl kouč Bostonu Brad Stevens.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud