6. října 2008 • 13:37

Nový Jičín získal významnou posilu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisty Nového Jičína posílil těsně před zahájením nejvyšší soutěže Američan Lavor Postell, který ve své kariéře odehrál i 61 zápasů za New York Knicks a Utah Jazz ve slavné NBA.



Třicetiletý křídelní hráč má v týmu českého vicemistra nahradit zraněného krajana Jamara Smithe.

Postell v posledních sezonách působil v Evropě. Do Nového Jičína míří z CZ Bělehrad, kde se kvůli problémům s doznívajícím zraněním výrazně neprosadil. "Je stoprocentně fit. Podepsali jsme smlouvu a doufáme, že stihneme vyřídit všechno tak, aby už ve středu v prvním utkání proti Opavě mohl nastoupit," řekl dnes ČTK vedoucí mužstva Milan Dvořák.

Rodák z Albany ve státě Georgia byl v roce 2000 draftován New Yorkem. V klubu strávil další tři sezony, během nichž odehrál s průměrem 2,3 bodu 51 zápasů na palubovkách nejslavnější soutěže světa. Po krátkém angažmá v Utahu, kde si v deseti utkáních připsal 13 bodů, se vydal do Evropy.

Na starém kontinentu postupně prostřídal týmy Olympiakosu Pireus, Scavolini Pesaro a belgického Telindus BC Ostende, kde se zranil a během zkušebního působení v Bělehradě se příliš neprosadil.

Články odjinud


Články odjinud