24. května 2009 • 09:03

Bryant dotáhl Lakers k druhé výhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drtivý finiš vynesl basketbalistům Los Angeles Lakers druhé vítězství nad Denverem ve finále Západní konference NBA. Hosté i díky 41 bodům tradiční střelecké opory Kobeho Bryanta vymazali v poslední čtvrtině osmibodovou ztrátu, vyhráli 103:97 a v sérii vedou 2:1.



V závěrečných 70 sekundách nastřílel Bryant osm z deseti bodů Lakers. Nejprve se prosadil přes bránícího J.R. Smithe a trefil tříbodový pokus, kterým otočil skóre na 96:95 pro losangeleský tým, potom proměnil pět trestných hodů. Hosté vyhráli poslední čtvrtinu 32:18.

Zámořští komentátoři přirovnali Bryantovu trojkovou střelu z předposlední minuty k podobné trefě z dálky, kterou LeBron James z Clevelandu rozhodl v poslední vteřině páteční zápas s Orlandem. Připomněli, že sám Bryant se o Jamesově střele vyjádřil s velkým obdivem a dodal, že skvělí hráči prostě dávají skvělé koše.

"Když hrajete venku, všichni jsou proti vám. A pak proměníte takovouhle střelu a všichni ztichnou. To je úžasný pocit," prohlásil Bryant. "Dávat rozhodující koše, to je pro něj prostě rutina," podotkl obdivně jeho spoluhráč Lamar Odom. "Zase to byl jeho večer, i když to v mnoha směrech nebylo stoprocentní," připomněl trenér vítězů Phil Jackson například 12 neproměněných střel opěvovaného kanonýra.

Nejlepším střelcem Denveru, který po šestnácti vítězstvích doma poprvé od 8. března neuspěl, byl s 21 body Carmelo Anthony. Po úvodní čtvrtině však k dosavadním čtrnácti přidal už jen sedm, jednak kvůli těsné osobní obraně Trevora Arizy, jednak proto, že kvůli šesti faulům nedohrál.

"Dneska nám chyběl lídr útoku. Teď musíme vyhrát v Los Angeles, to je výzva," uvedl trenér Denveru George Karl. Rozhodčí ve vypjatém duelu odpískali celkem pět technických chyb.

Čtvrtý zápas se v Denveru hraje v pondělí.

Západní konference - 3. zápas:
Denver - LA Lakers 97:103 (stav série 1:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud