10. prosince 2009 • 07:52

Lakers si připsali desátou výhru v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující šampioni basketbalové NBA Los Angeles Lakers vyhráli již desátý zápas v řadě a mají nadále nejlepší bilanci v celé soutěži. Utah s nimi dokázal držet tři čtvrtiny středečního zápasu krok, nakonec ale odešel poražen rozdílem třídy 101:77.



Lakers hosty v závěru doslova smetli a poslední dvanáctiminutovku vyhráli 28:6. Kobe Bryant k tomu přispěl 27 body, velký kus práce odvedl také pivot Pau Gasol, jenž zaznamenal 19 bodů a 12 doskoků.

Ještě delší sérii natahují hráči Philadelphie, kteří však z jedenácté prohry za sebou příliš radosti nemají. V jejich sestavě se podruhé objevil navrátilec Allen Iverson, jenž minutu před koncem zápasu s Deitroitem vyrovnával na 86:86. Rozhodující úder přišel osm sekund před koncem z ruky Rodneyho Stuckeyho. Úspěšný pokus z pole poté potvrdil i dvěma trestnými hody a upravil na konečných 90:86.

Skvělé výkony předvádí nadále Atlanta, která si tentokrát poradila s Chicagem 118:83. K trháku nasadila na úvod druhého poločasu, kdy utekla na rozdíl 30 bodů.

Nejhorší ofenzivní výkon sezony naopak předvedli basketbalisté Clevelandu na palubovce Houstonu, kde prohráli 85:95. Tahoun Cavaliers LeBron James sice dal 27 bodů, žádný další člen základní sestavy se však nedostal přes desetibodovou hranici. V domácím dresu zářili Trevor Ariza a Aaron Brooks, kteří se postarali o více než polovinu košů Rockets.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud