13. června 2012 • 20:26

Bitva Konečný versus Bajsangurov bude 27. října v Kyjevě

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdlouhavá jednání a licitace manažerů jsou u konce. Český boxer Lukáš Konečný už zná termín duelu o titul mistra světa WBO. Prozatímní šampion z Ústí nad Labem se utká s úřadujícím držitelem pásu Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska 27. října v Kyjevě. Informovala o tom agentura K2 hvězdných bratří Kličků, která bude galavečer organizovat.



Minulý týden ho postihla rodinná tragédie, když mu ve věku nedožitých 53 let zemřel po dlouhém boji na rakovinu otec Milan. V době smutku se nyní nejlepší český boxer Lukáš Konečný dověděl termín duelu o titul mistra světa organizace WBO do 69,8 kg.

Do ringu vstoupí 27. října v Kyjevě proti Zaurbeku Bajsangurovovi z Ruska. Půjde o zápas, který konečně nastolí pořádek v době zmatku. Dějištěm boje se má stát Sportovní palác v hlavním městě Ukrajiny.

Konečný je totiž prozatímním šampionem. Uvolněný titul, jehož se Bajsangurov dočasně vzdal kvůli zranění, získal v dubnu, když porazil v Brně k.o. Francouze Salima Larbiho. Jenže Rus se po uzdravení vrátil rychle do ringu a v květnu si vzal titul zpět v utkání s dalším Francouzem Michelem Sorem. Vzájemné měření sil tak určí jediného krále.

Podle tiskového prohlášení manažerské agentury K2 došlo k dohodě s německou stájí SES, kde 33letý otec tří dcer působí. Dějištěm boje se má stát Sportovní palác v hlavním městě Ukrajiny.

„Nebylo to jednoduché, protože Konečný trval na tom, aby se boxovalo v jeho rodném Brně. Nakonec jsme se ale domluvili ve středu ráno,“ potvrdil Alexander Krasjuk, generální ředitel pořádající agentury K2 Promotions, kterou vlastní šampioni v těžké váze Vladimir a Vitalij Kličkové.

Pro Konečného je cizí půda nevýhodou, přesto už dříve prohlásil, že si věří. „Pokud bude Bajsangurov bojovat jako v duelu se Sorem, knockoutuju ho,“ uvedl první Čech, jenž získal profesionální titul mistra světa.

Lukáš Konečný měl utkání pod kontrolou
Lukáš Konečný měl utkání pod kontrolou



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud