23. května 2011 • 21:04

Nechám na Giru všechno, ujišťuje Kreuziger

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vyčerpávajících třech horských etapách v Dolomitech dnes Roman Kreuziger nabíral síly na závěrečnou třetinu Gira d'Italia. Volný den využil ke spánku, ale na rozdíl od prvního volného dne před týdnem vyrazil i na kolo a projel si trať úterní časovky. Ve zbývajících etapách do nedělního finiše v Miláně by rád zaútočil na stupně vítězů, od nichž ho momentálně dělí skoro čtyři minuty.



"Hlavně jsem se potřeboval dospat, vstával jsem skoro v jedenáct," uvedl na svém webu. V sobotu měl během stoupání na Zoncolan krizi, ale v neděli už se s dalším obrovským převýšením popasoval lépe a posunul se v průběžném pořadí na osmé místo. I když přiznal, že si všichni hrábli až na dno svých sil. A například druhý Čech v pelotonu František Raboň zcela vysílen slavný závod vzdal.

V úterý čeká jezdce horská časovka na 12,7 kilometru z Belluna do Nevegalu a Kreuziger ji dnes testoval. "Jel jsem dvě hodiny. Je šíleně těžká, hlavně nějakých pět kilometrů toho stoupání. Začátek je technický, kopec dost brutální. Musím si dobře rozvrhnout síly," uvedl.


Cíl, kam až by se do konce Gira chtěl posunout, si nedává. Před startem vyhlásil útok na stupňů vítězů, před 16. etapou ztrácí na španělského lídra Alberta Contadora devět minut a na třetího Itala Vincenza Nibaliho tři a tři čtvrtě minuty. I nadále bude český cyklista hájit bílý trikot pro nejlepšího jezdce do 25 let.

"Nechci říkat konkrétní umístění, protože se to plánovat nedá. Ale chci být lepší. Hlavně si chci na konci každého dne říct, že jsem tam nechal všechno. To zatím můžu říct o celém Giru. Nemám jeden den, kdybych věděl, že jsem něco mohl udělat líp nebo jinak," dodal lídr Astany.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud