15. července 2011 • 09:31

Kreuziger: Chtěl jsem být první na Tourmaletu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek srdnatě bojoval, poprvé na Tour de France o sobě dal pořádně vědět. Český cyklista Roman Kreuziger se v první horské etapě do Pyrenejí pustil do odvážného úniku, při kterém mu nakonec došly síly. "Škoda, že jsem nebyl první na Tourmaletu," smutnil český závodník.



Kreuziger se zatím na Tour potýká se značnými problémy. Bolavé zápěstí, nešťastný pád týmové jedničky Vinokurova. V průběžném pořadí ztrácí na vedoucího Voecklera více než hodinu, v pelotonu mu patří až 107. příčka. Na slušné celkové umístění tedy může zapomenout, nyní se soustředí na etapové prvenství.

K němu měl solidně našlápnuto už ve čtvrtek. K útoku si vybral vražedné místo, stoupání na slavný vrchol Tourmalet. Jeho nadějně vypadající nástup však nevyšel.

"Je to sport, nedá se nic dělat. Když v první kopci odskočili Chavanel s Hoogerlandem, cítil jsem, že bych je mohl doskočit a vyrazil jsem za nimi. Pak jsem tam zůstal jen s Chavanelem. Jeli jsme hodně ostře, dost jsme si dávali a jediné, co mě mrzí je, že jsem nedojel tu vedoucí skupinu," komentoval náročný závěr etapy na svých internetových stránkách Kreuziger.

Chvíli opravdu vypadalo, že by český jezdec mohl dohnat vedoucí skupinku. "Dostal jsem se na nějakých patnáct vteřin a ti vpředu zrychlili. Chyběl mi kousíček, potřeboval jsem tam dojet a trochu si orazit, abych nejel pořád sám," přiblížil závěr závodu.

Ve žlutém trikotu zůstává na Tour Francouz Voeckler
Ve žlutém trikotu zůstává na Tour Francouz Voeckler

Těsně pod jedním z nejnáročnějších stoupání celého závodu bohužel lehce "vytuhl". Z nadějného úniku nakonec zbylo umístění hluboko v hlavním poli a čtvrthodinová ztráta na vítěze etapy Sáncheze.

"Poslední tři kilometry pod vrcholem jsem se trochu seknul. Hodně mě bolela záda a trošku jsem se zlomil. Škoda, že jsem je nedostihl, nedá se nic dělat. Bylo by hezký přijet první na Tourmalet a získat víc bodů do vrchařské soutěže," litoval Kreuziger.

Pozitivní zprávou je, že se začíná umoudřovat Kreuzigerovo bolavé zápěstí, kvůli kterému dokonce zvažoval odastoupení ze závodu. "Ověřil jsem si, že funguje dobře, ani nohy nemám špatný. Jen mě chytly záda, jak jsem si celej den dával, ale to snad masér dá dohromady," pochvaluje si zlepšení zdravotního stavu.

Kreuziger může znovu zaútočit v dnešní etapě. 152,5 km dlouhá horská trasa začíná ve 14 hodin, sledovat ji můžete ONLINE na iSport.cz. "Pokud se budu cítit dobře i v dalších dnech, tak zase něco zkusím," slibuje český závodník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud