15. května 2014 • 19:04

Příběhy českých bikerů: Sražení antilopou i boj o život na Aljašce

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Spojuje je horské kolo a touha vyčnívat. Každý přitom došel k úspěchu velmi specifickou cestou. Páteční Sport Magazín přináší pět příběhů, které ukazují, že se z Česka stala líheň elitních bikerů v mnoha disciplínách. Díky čemu zazářil olympijský šampion Jaroslav Kulhavý? A proč Kristián Hynek vyhrál závod dvojic Cape Epic i proto, že vystudoval FAMU?



Jaroslav Kulhavý, Kristián Hynek, František Raboň, Ivan Rybařík a Jan Kopka. Ti všichni jsou výraznými osobnostmi české horské cyklistiky. Ať už patří ke hvězdám nebo k extrémistům, mají za sebou originální příběh.

Páteční Sport Magazín přibližuje jejich cesty. Žádná z nich nebyla snadno vyšlapaná. Kulhavý si se stal šampionem a hvězdou díky citu pro detail a velké dřině.

Hynek vyhrál Cape Epic mezi trny, hady a antilopami
Video se připravuje ...

Hynek se zase dal na dráhu profesionála až poté, co vystudoval filmovou produkci. Letos vyhrál prestižní a nevyzpytatelný závod dvojic Cape Epic, kde jeho parťáka loni srazila splašená antilopa. Hned za ním pak dojel Raboň, který ještě loni závodil v elitním silničním profipelotonu.

A Rybařík s Kopkou? První ovládl závod Crocodile Trophy v obřím vedru díky unikátně propracované výživě, druhý se zase i v 50 letech vrhá na kole za extrémním poznáním v pustině ledové Aljašky, kde každý znamená boj o život.

Výkony všech jsou obdivuhodné a způsob, jakým došli na vrchol ve svém oboru, je inspirativní.

Velké téma o českých bikerech čtěte v pátečním Sport Magazínu

Titulní strana Sport Magazínu Titulní strana Sport MagazínuFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud