10. dubna 2018 • 09:25

Jsem Bond, Hamish Bond! Neporazitelný veslař vybojoval bronz mezi cyklisty

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na veslařské dvojce bez kormidelníka býval k neporažení. Když to Erikem Murraym na vodě rozbalili, ve zbytku pole se závodilo jen o druhé místo. Po zisku druhého olympijského zlata se Hamish Bond (32), polovina populární dvojice „Kiwi Pair“, rozhodl, že se vrhne na cyklistiku. A teď slaví bronz na Hrách Commonwealthu v cyklistické časovce jednotlivců.



Po olympiádě v Pekingu 2008 zasedli Hamish Bond a Eric Murray do jedné lodě, a od té doby je nikdo neporazil. Vybojovali spolu šest titulů mistra světa na dvojce bez kormidelníka, před třemi lety v Amsterdamu si program světového šampionátu zpestřili, přibrali kormidelníka a vyhráli i dvojku s kormidelníkem. Získali olympijské zlato v Londýně i v Riu de Janeiro a pak se jejich cesty rozdělily. Murray ukončil kariéru, Bond se vrhnul na cyklistiku.

Stačilo půldruhého roku tréninku, a znovu sbírá velké medaile. Na Hrách Commonwealthu v East Coast vybojoval pro Nový Zéland bronz v časovce jednotlivců. Bond startoval v první skupině závodníků a pak napjatě sledoval ostatní. Ze všech borců dokázali jet rychleji jen Australan Cameron Mayer a Harry Tanfield z Anglie.

„Jsem strašně spokojený. Cyklistika je těžší než veslování,“ prohlásil pak Bond. „Myslel jsem, že to bude snazší, ale spletl jsem se, je to přesně naopak. Na kole je strašně moc věcí, které se můžou pokazit,“ dodal.

Během závodu zažil hektické chvíle. „Chtěl jsem předjet jednoho závodníka z Afriky, ale byl tam oficiální vůz a neuhnul mi z cesty,“ přiblížil. A už má nový cíl: získat cyklistickou medaili i na olympiádě v Tokiu. Znamenalo by to mít medaile ze tří olympijských her, ovšem ve dvou různých sportech. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud