Romana Barboříková
Premium
21. října 2021 • 15:30

Česká cyklistika bez výher. Štybar a spol. na odpis? Ještě ne. Mladíci nadějí

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona cyklistických závodů nejvyšší kategorie byla pro české fanoušky tentokrát smutnější. Nedočkali se žádné výhry. Teď navíc po ukončení kariéry Romana Kreuzigera a Petra Vakoče řady závodníků v nejvyšších patrech prořídnou. Přivezou vítězství Štybar a spol., nebo si budeme muset počkat na mladé? A je vlastně na koho čekat? „Současní závodníci ještě odepsanou generací nejsou,“ je přesvědčený vítěz jedenácti etap na Grand Tours Ján Svorada. V zamčené části velkého téma iSport Premium najdete i profily šesti největších talentů české cyklistiky, jejichž budoucnost hodnotí Tomáš Konečný a František Raboň.



Výhry Zdeňka Štybara na jarních klasikách, útoky Jana Hirta na prvenství v horských dnech etapových závodů nebo triumf Josefa Černého z úniku na Giru d´Italia. To jsou pro českého fandu cyklistiky jen hezké vzpomínky na minulost. Ne tak vzdálenou, ale přece jen minulost. V letošním roce totiž žádný takový úspěch, při kterém by si mohl fanoušek zakřičet u televize, nepřišel.

Faktorů bylo několik, v případě Zdeňka Štybara šlo o zdravotní komplikace. Ostatní se letos smířili s rolí domestiků, tedy pomocníků, ve svých týmech. „Samozřejmě by bylo příjemnější vidět naše závodníky v rolích lídrů, nicméně taková cyklistika je. Je to týmový sport, taktika je jednoznačná. A pokud tady nevyroste žádný další talent, který bude mít ambice nejvyšší, tak si asi budeme muset na tenhle obrázek zvykat. Asi se s tím nedá nic jiného dělat,“ říká Ján Svorada.

Otázka, jak to bude v dalších letech, je nyní namístě. Kariéru v minulém týdnu ukončil jeden z nejúspěšnějších českých cyklistů všech dob Roman Kreuziger, nečekaně skončil i Petr Vakoč. Kdo tyto dva nyní nahradí? Ve World Tour, tedy

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud