19. května 2009 • 13:53

Astana: peníze cyklistům dorazily

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Protest cyklistů Astany, kteří si v sedmé etapě Gira d'Italia přelepili na dresech loga některých sponzorů, přinesl ovoce. Podle šéfa týmu Johana Bruyneela už cyklisté dostali část dlužných výplat.



"Dostali jsme zprávu od Astany, že peníze dorazily. Osobně jsem však ještě nekontroloval, jestli jsou výplaty na účtech," citovala Bruyneela agentura DPA. "Každopádně náš protest alespoň trochu pohnul událostmi," dodal.

Osm z devíti cyklistů Astany nastoupilo k sedmé etapě v dresech pouze s viditelnými logy nadace Livestrong, značky kol a příslušenství a jediného sponzora KazMunayGas. Ten jako jediný zaplatil; od ostatních jezdci dostali peníze pouze za dva měsíce, protože ekonomika v Kazachstánu vážně strádá pod tíhou globální krize.

Tým, jehož členem je i sedminásobný vítěz Tour de France a zakladatel nadace Livestrong Lance Armstrong, musí vyřešit své problémy do konce května. V opačném případě mu hrozí vyloučení ze závodů UCI. Jedním z možných řešení je i odkoupení stáje Armstrongem, který nedávno uvedl, že by dokázal sehnat dost sponzorů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud