26. února 2010 • 20:59

Kreuziger před poslední etapou stále vede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Roman Kreuziger má blízko k tomu, aby hned při prvním startu v sezoně vybojoval prvenství v etapovém závodě Kolem Sardinie.



Vítěz středeční druhé etapy si udržel žlutý trikot vedoucího jezdce i v dnešním předposledním dílu, který v hromadném finiši vyhrál Němec Danilo Hondo.
Kreuziger dojel na šestnáctém místě ve stejném čase jako vítěz a před sobotní závěrečnou etapou na 140,6 kilometru do Cagliari má stále náskok čtyř sekund před druhým Američanem Chrisem Hornerem.

"Poslední etapa není moc těžká. Teoreticky by to znovu mělo jít do spurtu, ale ještě nemám vyhráno. Pořád je to otevřené," uvedl na svém webu Kreuziger
Hondo, jenž loni závodil za český tým PSK Whirlpool-Author, úspěšně zastoupil ve spurtu svého hvězdného kolegu ze stáje Lampre Alessandra Petacchiho. Italský rychlík se ve finiši zapletl do hromadného pádu a byl převezen do nemocnice, ale neměl by mít vážnější zranění.

"Do sprintu šlo možná sedmdesát lidí a 300 metrů před cílem to lehlo. Zavinil to jeden z diváků, který se úplně nesmyslně naklonil přes bariéru a chtěl si fotit peloton. Petacchi si ho nevšiml, skončil na zemi a přes něj padli další lidi," popsal Kreuziger, který se karambolu vyhnul.

Petacchi má spoustu odřenin a pohmožděnin, ale v sobotu chce startovat a pokusit se bojovat o etapový vavřín znovu. "Narazil jsem si kyčel, loket a taky záda, ale nic vážného se mi nestalo, i když to byl ošklivý pád. Hondo mi to výborně rozjížděl, když se tam objevil ten divák. Neměl jsem šanci se mu vyhnout," uvedl mnohonásobný vítěz etap na Giro d'Italia i Tour de France.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud