20. října 2023 • 22:49

MS v ragby: Ztráta, pak drtivý obrat. All Blacks jsou ve finále

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ragbisté Nového Zélandu jsou popáté ve finále mistrovství světa. V Saint-Denis porazili Argentinu hladce 44:6 a budou usilovat o čtvrtý titul, kterým by se v čele historických tabulek odpoutali od Jihoafrické republiky. Právě se spoludržiteli rekordu se mohou utkat 28. října ve finále. Jihoafričané nastoupí v druhém semifinálovém zápase v sobotu proti Anglii.



Hvězdou dnešního utkání byl Will Jordan, který položil tři pětky. Na šampionátu ve Francii jich zaznamenal už osm a je v tomto směru nejlepším hráčem turnaje. Navíc tak vyrovnal rekord šampionátu, o který se dělí se slavnými krajany Jonahem Lomuem, Julianem Saveou a Jihoafričanem Bryanem Habanou. O dvě pětky se postaral Shannon Frizell a po jedné si připsali Jordie Barrett a Aaron Smith.

„Chutná to skvěle. Pro tenhle tým je to neprobádané teritorium. Před čtyřmi lety jsme na semifinálové překážce ztroskotali,“ řekl Barrett s odkazem na porážku s Anglií. „Jsem na mužstvo hrdý, ale ještě nemáme hotovo. Čeká nás těžký zápas bez ohledu na to, s kým budeme hrát. Za ten další týden jsme vděční,“ dodal.

„Přijeli jsme s tím, že chceme do finále a v něm vyhrát. Teď tu šanci máme,“ prohlásil trenér All Blacks Ian Foster. „Jsem ohromně hrdý, jak jsme to dnes zvládli. Užijeme si tuhle chvíli, zítra se probudíme a začneme zase pracovat.“

Argentinci se prosadili jen díky dvěma trestným kopům Emiliana Boffelliho v prvním poločase, po němž prohrávali 6:20. Po přestávce už nebodovali a do finále ani na třetí pokus neprošli. V pátek 27. října se pokusí zopakovat třetí místo z roku 2007.

„Skórovali z každé příležitosti, kterou měli. Je to úžasný tým a dneska byli lepší o parník,“ uvedl argentinský kapitán Julián Montoya. „Nedokázali jsme se přiblížit hře, kterou jsme chtěli předvést. Hodně mě to vzalo. Náš sen o finále je pryč, ale pořád nám tu ještě zbývá nějaká práce,“ řekl.

Mistrovství světa v ragby - semifinále v Saint-Denis:

Argentina - Nový Zéland 6:44 (6:20).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud