9. ledna 2014 • 20:18

Skvělé umístění Viktora Byrtuse na British Squash Junior Open

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naději českého squashe Viktoru Byrtusovi se podařil do dnešní doby nevídaný výsledek, když se na turnaji British Junior Open, který je považován za neoficiální Mistrovství světa juniorů, probojoval mezi nejlepší  4 hráče v kategorii do 13ti let.



 Juniorskému squashi vládnou převážně egyptští hráči, takže na letošním ročníku BJO se v osmi věkových kategoriích dostalo do nejlepší čtyřky celkem 22 hráčů z Egypta, 3 z Malajsie, 2 z Jordánska a Anglie, 1 z Peru a díky Viktorovi poprvé také hráč z České republiky.

 K tomu navíc Viktor ze tří nejvýše nasazených Egypťanů jednoho porazil a v semifinále i v utkání o třetí příčku podlehl zbývajícím dvěma po vyrovnaném boji nejtěsnějším rozdílem dvou bodů, tedy 9:11 v pátém setu.

Viktor dokázal, že je v současné době jedním z mála evropských hráčů, který dokáže egyptské nadvládě vzdorovat a sehrát s nimi vyrovnanou partii. Ve své kategorii neprohrál už 18 měsíců s žádným Evropanem a patří mu tituly ze všech velkých evropských turnajů. 

Cenu předávala aktuální světová jednička Nick Mathew z AnglieFoto sport

Dalším vrcholem sezóny je Mistrovství ČR, kde si dal za cíl zvítězit hned ve dvou kategoriích, a to jak v kategorii do 13-ti let, tak i ve starší kategorii do 15-ti let.

Viktor se připravuje v ostravském středisku mládeže, v BSO squash clubu na Cihelní ulici. Tento klub produkuje dlouhodobě špičkové juniorské i dospělé hráče pod vedením trenérů Honzy Mutiny a Pavla Sládečka, kteří současně působí u juniorské i seniorské squashové reprezentace ČR. 

Na Mistrovství republiky juniorů jednotlivců i družstev se hráči z tohoto tréninkového střediska umisťují pravidelně na čelních místech všech kategorií. Extraligové týmy mužů i žen bojují každoročně v play off o medailové příčky.

Díky kvalitní trenérské práci a stabilním výborným výsledkům hráčů tak má Ostrava velmi dobré jméno v rámci České republiky, Evropy a od letošního ročníku British Junior Open i ve světě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud