2. srpna 2010 • 21:13

Čeští střelci na mistrovství světa vyhořeli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkým zklamáním pro české střelce skončil na mistrovství světa v Mnichově závod v libovolné malorážce na 60 ran vleže, který dnes vyhrál Bělorus Sergej Martynov. Nikdo z trojice Václav Bečvář, Tomáš Jeřábek a Adam Hrabovský se mezi 71 střelců do závodu neprobojoval, což česká výprava ještě nikdy v historii nezažila.



"Měl jsem sice 591 bodů, což všude stačí, tady nás ale bylo hodně s tímto nástřelem a rozhodovaly středové desítky. Ty mi chyběly," uvedl Jeřábek.

Důvod k radosti měl po zkažené poslední ráně ve finále vzduchové pušky manžel Kateřiny Emmons Matt. Favorizovaný Američan získal bronz a s týmem dokonce zlato.

"Konečně to vyšlo. Moc jsem medaili chtěl, teď budu mít pro libovolnou malorážku 3x40 ran klid," prohlásil.Blízko k úspěchu měly juniorky ve vzduchové pušce.

Jedenáctá Gabriela Vognarová a třináctá Nikola Mazurová zůstaly jen bod od třetího místa a dva od zlata. Družstvo skončilo bod od bronzu a dva od stříbra.

Slibně rozjetý závod mají střelci na běžící terč 30+30 ran vzduchovou puškou. Zatím sedmý Miroslav Januš trefil 390 bodů, Bedřich Jonáš je s výkonem 389 průběžně čtrnáctý.

"Nikdo mimořádně bodově neutekl. Oba na tom jsou velmi dobře. Úterní rychlé běhy pořádně zamotají pořadím a kluci je umějí," řekl trenér Ján Kermiet. Junior Josef Nikl po první polovině dokonce vede.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud