23. června 2020 • 21:42

Zemřel žokej (†34), který jezdil Velkou pardubickou a šokoval i Velkou národní

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostihový svět smutní za anglickým žokejem Liamem Treadwellem, který byl nalezen mrtev ve svém domě. Jezdci, který v letech 2012 a 2013 startoval i ve Velké pardubické, bylo 34 let. Treadwell se nejvíc proslavil senzačním triumfem ve Velké národní, kterou v roce 2009 vyhrál s koněm Mon Mome se startovním kurzem 100:1 na vítězství.



Treadwell už v roce 2018 ukončil kariéru, k dostihům se ale pak vrátil. Příčina smrti není známa a policie podle britských médií uvedla, že nemá podezření na cizí zavinění.

„Je to obrovský šok. Všichni jsme mysleli, že na tom byl teď dobře, poté, co jsi v předchozích letech prošel těžkými časy,“ řekla pro BBC trenérka Venetia Williamsová, pro kterou Treadwell před 11 lety Velkou národní vyhrál. „Strávili jsme spolu den, který byl nejlepším v mém životě, a tuším, že i v jeho.“

Treadwell se dvakrát zúčastnil i Velké pardubické. Nejvýraznější stopu zanechal v roce 2012, kdy byl v sedle Trezora, s nímž v sezoně dvakrát vyhrál kvalifikaci. Do dostihu s ním vstupoval jako předpokládaný největší konkurent Tiumena s Josefem Váňou, kteří vyhráli tři předchozí ročníky Velké.

Treadwell skončil s Trezorem osmý, o rok později se vrátil v sedle Sešlosti, ale do cíle se nedostal. Ještě v roce 2015 o něj usiloval trenér Čestmír Olehla, který ho chtěl pro Klause, ale neúspěšně.

Treadwell v kariéře vybojoval více než 300 vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud