10. prosince 2015 • 18:27

Futsalisté na úvod kvalifikace MS prohráli 1:3 s Kazachstánem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští futsalisté vstoupili do kvalifikace mistrovství světa porážkou 1:3 s Kazachstánem. V Chomutově sice vedli díky brance Davida Cupáka, hosté ale ještě před přestávkou otočili zásluhou Lea a Čingise Jesenamanova. Ve druhém poločase domácí neproměnili penaltu a vzápětí zpečetil výhru favorita Dinmuchambet Sulejmenov.



Úvod do zápasu přitom měli Češi skvělý a rychle vedli. „Řekli jsme si, že musíme hrát aktivně a nepustit soupeře do hry. Pokusit se dostat do vedení. To se nám vše povedlo, ale pak přišly dvě minuty, kdy jsme přestali běhat. Soupeř nás hned potrestal," všiml si trenér Vlastimil Bartošek.

"První gól jsme dostali po střele z rohového kopu, i když jsme klukům říkali, aby padali do střel. To se nestalo a míč přešel asi přes tři hráče. Hned na to jsme inkasovali druhý gól a poločas jsme prohráli jedna-dva,“ litoval Bartošek, který na lavičce národního týmu nahradil kouče Tomáše Neumanna, jenž se zotavuje po mozkové příhodě.

Ani ve druhé půli se Češi nemuseli stydět, ale chyběly góly. Klíčovým momentem byla neproměněná penalta. „Hráli jsme agresívně, tvořili jsme si šance, ale nedali jsme je. Měli jsme intenzívnější tlak, soupeř musel faulovat, ale naše střely létaly kolem tyčí. Měli jsme několik přímých kopů a nedali jsme desítku, ta se musí dávat,“ zdůraznil český kouč.

Kazachy vedl Brazilec Cacau, jenž v minulosti působil v Chrudimi a také jako asistent u české reprezentace. V dalším utkání nastoupí Češi v pátek proti Francii a v neděli se střetnou se Slovinskem. Do baráže o šampionát v Kolumbii v příštím roce se z chomutovské skupiny dostanou dva celky.

Česká republika – Kazachstán 1:3 (1:2)
Branky a nahrávky:
8. Cupák (Gerčák) – 13. Leo, 14. Yesenamanov, 35. Suleimenov. Rozhodčí: Ivanov (RUS), Flores (ESP). ŽK: Cupák – Nurgozhin, Suleimenov. Diváci: 850.

ČESKO: Gerčák (Vahala) – Záruba, Kovács, Seidler, Belej – Cupák, Novotný, R. Mareš, Rešetár, Hrubý, Holý, M. Mareš, Sláma. Trenér Vlastimil Bartošek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud