16. března 2016 • 10:17

Futsalová lvíčata prověří ve Vsetíně Polsko, Maďarsko i Slovensko

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalové reprezentace do 19 a 21 let má další zajímavý program. Ve vsetínské hale Na Lapači je čeká mládežnický turnaj Generali Cup 2016. Tým do 21 let by chtěl zvítězit, stejně jako před pár týdny na Ostrava Cupu. Prosadit se chce v konkurenci Polska, Maďarska a Slovenska.



Trenér české reprezentace do 21 let Marek Kopecký přiznal, že neměl s nominací problém. „Vycházel jsem z úspěšného turnaje v Ostravě, kde si všichni hráči nominaci vybojovali, a nebyl důvod do nominace moc zasahovat.“

Nakonec se však Kopeckému omluvili tři hráči. „Gólman Hanzlík je v zahraničí a Ferenc s Neumanem dali přednost fotbalu v nižších soutěžích,“ vysvětlil.

Ve skupině se česká reprezentace utká s maďarskou a slovenskou jednadvacítkou. „Očekávám těžké zápasy, kdy nás soupeři prověří, jak je na tom budoucnost českého futsalu. Máme v týmu hráče, kteří pokukují po A-týmu a věřím, že svoji výkonnost potvrdí právě na turnaji ve Vsetíně,“ řekl Kopecký.

Po Ostrava Cupu by chtěl trenér vyhrát i Generali Cup. „Samozřejmě, že bychom turnaj chtěli vyhrát, ale čekají nás těžcí soupeři. Věřím, že kluci potvrdí formu, a z turnaje budeme odjíždět všichni spokojeni,“ tvrdí.

David Frič: Nejsme favorité, ale ani outsideři

Za to český výběr do 19 let má ve Vsetíně trochu jiné ambice. „Cílem je posunout další hráče do týmu U21 a nalézt hráče, kteří ukáží potenciál růstu. A samozřejmě postoupit ze skupiny ideálně z prvního místa,“ usmíval se trenér mužstva David Frič.

Ten vybíral hráče také podle fotbalových soutěží: „Vybírali jsme hráče s ohledem na jejich vytíženost ve fotbale, dali jsme prostor hráčům mistrovské U19 ERA-PACKu Chrudim a doplnili dalšími jmény, které se v naší nominaci objevily už dříve.“

Kdo nový se tedy ve Fričově výběru objevil? „Nováčky jsou Jan Fenz z ERA-PACKu Chrudim, Daniel Ritschel z AC Sparta Praha a Patrik Lidmila z Helasu Brno,“ odpověděl trenér českých mladíků.

Jsou Češi ve skupině, kde se střetnou s polskou a slovenskou devatenáctkou, favoritem? „V první řadě pro nás nejsou důležité výsledky, je důležité vytipovat hráče, kteří by v budoucnu měli mít potenciál hrát za U21 a za A-tým. V druhé řadě samozřejmě chceme vyhrávat, ale dáváme přednost volnosti hráčů, před svazováním přílišnou taktikou. Chceme vidět, jaké mají individuální schopnosti, a jak jsou silní v porovnání se svými vrstevníky ze Slovenska a Polska. V této věkové kategorii budou všechna utkání vyrovnaná. Necítíme se jako favorité, ale ani jako outsideři,“ zdůraznil David Frič.

Nominace reprezentace U21

Brankáři: Robert Dang (Helas Brno), Adam Ordelt (ERA-PACK Chrudim). Hráči: Pavel Drozd (Mados Hradec Králové), David Drozd (Mados Hradec Králové), Jakub Řezníček (Tango Brno), Vítězslav Hrubý (Rádio Krokodýl Brno), David Jošt (Sparta Praha), Jan Křemen (Sparta Praha), Jaroslav Kubát (Nejzbach Vysoké Mýto), Patrik Mažári (FK Kladno), František Sedláček (Slavia Praha), Dominik Zdržálek (ERA-PACK Chrudim). Trenér Marek Kopecký.

Nominace reprezentace U19

Brankáři: Lukáš Kýček (Carl Zeis Jena - fotbal), Michal Bartůněk (Slavia Praha). Hráči: Jakub Káš (Slavia Praha), Dominik Flachs (Tango Brno), Petr Hochman (Benago Zruč n. S.), Marek Lukas (ERA-PACK Chrudim), Karel Rozboud (Interobal Plzeň), Patrik Šmídl (Interobal Plzeň), Lukáš Mach (ERA-PACK Chrudim), Patrik Lidmila (Helas Brno), Ivan Šarközy (Helas Brno), Daniel Ritschel (Sparta Praha), Roman Dědeček (ERA-PACK Chrudim), Jan Fenz (ERA-PACK Chrudim). Trenér David Frič.

Generali Cup 2016 – program

Sobota 19. března 2016, SH Na Lapači ve Vsetíně

12:00 Česká republika U21 – Maďarsko U21
12:50 Česká republika U19 – Slovensko U19
13:40 Polsko U21 – Česká republika U21
14:30 Polsko U19 – Česká republika U19
15:20 Maďarsko U21 – Polsko U21
16:10 Slovensko U19 – Polsko U19

Neděle 20. března 2016, SH Na Lapači ve Vsetíně

10:00 A2-B3
10:50 B2-A3
11:50 Zápas o 5. místo
12:40 Semifinále I.
13:30 Semifinále II.
14:30 Zápas o 3. místo
15:30 Finále

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud