Jan Podroužek
19. září 2021 • 17:05

Futsalisté na MS: ostuda, ale postup. Tragédie, kritizoval výkon kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeř pomalu v extázi, Češi hlavy dole. Ačkoliv výběr Tomáše Neumanna má, co chtěl, postup do osmifinále futsalového mistrovství světa, remíza s Vietnamem 1:1 v posledním utkání skupiny ten celkový dojem kazí. „Hrůza, tragédie,“ volil tvrdá slova kouč reprezentace. Příště jiná liga: o postup mezi nejlepších osm velmi pravděpodobně proti Španělsku, jednomu z největších favoritů na zlato.



Málem z toho byla ostuda jako barák, to nejhorší ale zaplašil nejzkušenější z Čechů. Lukáš Rešetár. Remízou 1:1 futsalová reprezentace udržela postupové druhé místo ve skupině za suverénní Brazílií, takže cíl a úspěch v jednom splněn.

A páteční osmifinále bude zážitek a velká výzva. Soupeř? S největší pravděpodobností Španělsko, dvojnásobní mistři světa a sedminásobní mistři Evropy, v jejichž kádru pořád figuruje kapitán Carlos Ortiz, 37letá legenda. Španělé ještě musí prvenství ve skupině E definitivně stvrdit v pondělí, proti Angole by však mělo jít jen o formalitu.

Do té doby mají Češi čtyři dny, aby pořádně vyspali kocovinu, kterou si přivodili svým výkonem proti Vietnamu. Asijského soupeře měli na talíři, čekala se klidná výhra, místo toho Rešetár a spol. málem rupli.

Asijský soupeř důsledně bránil. To ale nebylo překvapení.

„Na to jsme se připravovali. Ale byli jsme obrovsky laxní. Takhle špatně jsme dlouho nehráli. Měli jsme tragické zakončení, hrozný… Ale nebylo to jen o tom, chyběl nám pohyb, prudká přihrávka, stáli jsme na míči, neběhali jsme. Nejsem spokojený s ničím,“ nebral si se svými svěřenci servítky kouč Tomáš Neumann.

I přes herní převahu totiž zhruba pět minut před koncem povolili, do úniku se dostal Doan a prostřelil Ondřeje Vahalu.

Šokující chvíli ale dokázal favorit rychle zahnat. Vzal to na sebe Lukáš Rešetár, kapitán mužstva. Dobře vystihl rozehrávku soupeřovy obrany, pak si navedl míč na střed a bombou do šibenice vyrovnal. Jeho 74. branka v reprezentaci.

„Snažil jsem se to spíš řešit silou, ne nějakou plackou, byl jsem blízko. Trefil jsem to dobře,“ pochválil se Rešetár. Pak už se ale zakabonil stejně jako trenér týmu.

„Naše hra byla pomalá. Před turnajem bychom samozřejmě druhé místo brali všema deseti, to se nám teď povedlo, takže dobrý, ale teď máme dostatek času na odpočinek a na to, abychom se na osmifinále připravili líp než na tenhle zápas. Třeba přepíšeme historii,“ usmál se Rešetár.

Mezi nejlepšími osmi na mistrovství světa totiž Češi ještě nebyli. Zkusí to v pátek proti Španělsku, proti jednomu z největších favoritů turnaje. Pro představu – výhra by byla přibližně tak fantastická, jako když nedávno sestřelili volejbalisté na mistrovství Evropy Francii.

Navažte na to, futsalisti!

Tabulka skupiny D:

1. Brazílie 3 3 0 0 18:2 9
2. Česko 3 1 1 1 6:6 4
3. Vietnam 3 1 1 1 5:12 4
4. Panama 3 0 0 3 4:13 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud