16. září 2021 • 20:51

Bezgólový poločas, pak čtyři trefy favorita. Češi na MS padli s Brazílií

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení se nezrodilo. Čeští futsalisté ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v základní skupině D podlehli favorizované Brazílii 0:4. Výhru Jihoameričanů řídila jejich hlavní hvězda, dvojnásobný nejlepší futsalista planety, Ferrao.



Od úvodu to byla jízda. Brazílie nenechala prakticky vydechnout českého brankáře Libora Gerčáka. V 46 letech nejstarší účastník MS ale národní tým držel. Vytasil několik bravurních zákroků a i díky němu skončila první půle bezbrankovou remízou. „Takové zápasy mi vyhovují, když je brankář v činnosti a jen tam nestojí. Je to záhul, ale nevadí mi to,“ uvedl po utkání Gerčák. 

V první půli se neprosadili ani Češi, byť šance Seidlera a následně Slováčka po gólu volaly. „Je to škoda. Proti takovému soupeři si moc šancí nevytvoříte a tahle byla jedna z největších. Když bych proměnil, mohlo to skončit jinak, třeba by Brazílie znervózněla. Na druhou stranu už v první půli jsme přečkali řadu situací, kdy jsme mohli inkasovat,“ uvědomoval si Slováček.

Česká futsalová reprezentace před zápasem s Brazílií na MS
Česká futsalová reprezentace před zápasem s Brazílií na MS

Stav 0:0 držel národní tým až do 23. minuty, pak ale začal úřadovat hvězdný Ferrao. V rozmezí 62 sekund dvakrát skóroval a ve 26. minutě navíc zády k brance přiťukl míč proti noze Rodrigovi, a ten zvýšil už na 3:0. V poslední minutě pečetil výhru Brazílie 4:0 Marlon.

„V takových zápasech musíte mít štěstí, musí zachytat brankář a je důležité proměňovat šance. My splnili pouze první dvě věci. Je mi kluků líto, sáhli si na dno. Škoda začátku druhé půle. Třikrát jsme otevřeli střed a takové mužstvo nás potrestá. Jakmile dáte hráči jako je Ferrao prostor a v souboji jeden na jednoho ho necháte převzít míč, tak je to smrtelné,“ konstatoval trenér národního týmu Tomáš Neumann.

Brazílie - Česko 4:0 (0:0)
Branky: 23. a 24. Ferrao, 26. Rodrigo, 40. Marlon. ŽK: Gadeia – Holý, Seidler.

Brazílie: Guitta (Willian) – Dyego, Ferrao, Gadeia, Rodrigo, Marlon, Bruno, Leandro Lino, Leonardo, Vinicius Rocha, Pito, Le, Dieguinho. Trenér: Xavier Marquinhos.
Česko: Gerčák (Němec) – Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Homola, Vokoun, P. Drozd, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk. Trenér: Tomáš Neumann.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud